Asayiş

Sinop’ta aç kalan ayı, arı kovanlarına saldırdı

Sinop’un gerze ilçesine bağlı sazak köyünde aç kalan bir ayı, gece saatlerinde bal bulmak için arı kovanlarına saldırdı. Ayının parçalayarak zarar verdiği kovanlarda çok sayıda petek kullanılamaz hale geldi.

Sinop’ta aç kalan ayı, arı kovanlarına saldırdı
14-05-2025 12:18

Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Sazak köyünde bir ayı gece saatlerinde arı kovanlarına saldırdı. Ayının parçalayarak zarar verdiği kovanlarda çok sayıda petek kullanılamaz hale geldi.


Olay, Sazak köyü Kayabucağı Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halil Gök’e ait arı kovanlarına gece saatlerinde ayı saldırdı. Gök, sabah saatlerinde kontrole gittiği kovanların parçalanmış olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı. Kovanların çevresinde ayıya ait olduğu düşünülen pençe izleri görülürken, çok sayıda petek zarar gördü. Bal kalıntılarının etrafa yayıldığı, bazı kovanların ise tamamen devrilmiş halde bulunduğu bildirildi.


Olayla ilgili konuşan Halil Gök, "Kovanları bu halde görünce içimiz yandı. Bu yılın emeği heba oldu. Gece ses duymadık ama sabah geldiğimizde manzara ortadaydı" dedi.


Mahalle sakinleri, bölgenin ormanlık alana yakın olduğunu ve ayıların özellikle bal kokusuna duyarlı olduğunu belirterek, benzer olayların yeniden yaşanmaması için önlem alınması çağrısında bulundu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER