Eğitim

Sinop’ta kültür buluşması

SİNOP ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ TARAFINDAN DÜZENLENEN DENEYİM PAYLAŞIMI VE ORYANTASYON BULUŞMASINDA, YTB VE FARKLI ÜLKELERDEN GELEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE BAHAR DÖNEMİNDE ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA YURT DIŞINA GİDECEK ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELDİ.

Sinop’ta kültür buluşması
08-12-2025 16:08

Sinop Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı ve oryantasyon buluşması, uluslararası öğrenci topluluğunu aynı çatı altında bir araya getirerek kültürel kaynaşmaya sahne oldu.


YTB desteğiyle Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen buluşmada, farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler ile bahar döneminde ERASMUS+ programı kapsamında yurt dışına gidecek öğrenciler ilk kez ortak bir platformda buluştu. Etkinlik, öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmasına ve yeni kültürleri yakından tanımasına imkân sağlayarak üniversitenin çok kültürlü yapısını güçlendirdi. Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, iki grubun bir araya gelmesinin gelecekte kurulacak akademik ve kültürel bağlara önemli katkılar sunacağını vurguladı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER