Asayiş

Şırnak okullar bölgesinde öğrenciler mahsur kaldı

ŞIRNAK İL MERKEZİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLMESİNİN ARDINDAN, OKULLAR BÖLGESİ’NDE EĞİTİM GÖREN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARININ BÖLGEYE ULAŞAMAMASI SONUCU MAHSUR KALDI.

Şırnak okullar bölgesinde öğrenciler mahsur kaldı
29-12-2025 14:02

Şırnak il merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından, okullar bölgesinde eğitim gören çok sayıda öğrenci servis araçlarının bölgeye ulaşamaması sonucu mahsur kaldı.


Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle servis araçları yollarda ilerlemekte güçlük çekti.


Okulların tatil edilmesi kararının ardından evlerine dönmek isteyen öğrenciler, servislerin gecikmesi ve bazı güzergahların kapanması nedeniyle uzun süre okul çevresinde beklemek zorunda kaldı. Soğuk hava şartlarında zor anlar yaşayan öğrencilere çevredeki vatandaşlar ve okul görevlileri destek olmaya çalıştı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen belediye ekipleri, yolların açılması için kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Çalışmaların ardından bazı servisler kontrollü şekilde bölgeye ulaşırken, mahsur kalan öğrenciler kademeli olarak evlerine gönderildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER