Genel

Tekirdağ’da bitki koruma ürünlerine yönelik denetim

TEKİRDAĞ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN GÜVENLİ KULLANIMININ SAĞLANMASI AMACIYLA BAYİLERE YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ.

Tekirdağ’da bitki koruma ürünlerine yönelik denetim
23-06-2026 12:32

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bitki koruma ürünlerinin güvenli kullanımının sağlanması amacıyla bayilere yönelik denetim gerçekleştirdi.


Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde faaliyet gösteren bitki koruma ürünü satış bayilerinde denetim yapıldı. Gerçekleştirilen kontrollerde ürünlerin karekod sistemi kayıtları, son kullanma tarihleri ve mevzuata uygunluğu incelendi.


Denetimlerde, üretimden son kullanıcıya kadar izlenebilen bitki koruma ürünlerinin kayıt ve takip durumları kontrol edilirken, kaçak ürünler, son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve kullanımı yasaklanan aktif maddeleri içerebilecek ürünlere yönelik incelemelerde bulunuldu.


Ekipler tarafından bayi yetkililerine mevzuat hakkında bilgilendirme yapılırken, çiftçilerin yalnızca Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bayilerden alışveriş yapmaları ve karekodsuz ürünleri tercih etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.


Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımsal üretimin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER