Spor

Trabzonspor kafasını kullanıyor

TRENDYOL SÜPER LİG’DE TRABZONSPOR ATTIĞI 6 KAFA GOLÜ İLE EN ÇOK KAFA GOLÜ ATAN TAKIM OLDU.

Trabzonspor kafasını kullanıyor
20-10-2025 10:33

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de attığı 6 kafa golü ile bu alanda zirvede yer aldı.


Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor, 20 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Geride kalan 9 maçta rakip fileleri 15 kez havalandıran bordo-mavililerde gollerin 6’sı kafa vuruşlarından geldi. Bu performansla Trabzonspor, ligde en çok kafa golü atan takım oldu.


Bordo-mavilileri 4 kafa golüyle Konyaspor takip etti. Dört farklı isim kafa golü attı.


Karadeniz ekibinde kafa gollerine en çok katkı veren futbolcu Nijeryalı golcü Paul Onuachu oldu. 2.01’lik forvet, 3 kafa golüyle takımına önemli katkı sağlarken; Savic, Augusto ve Sikan da 1’er kez bu şekilde gol sevinci yaşadılar. En çok kafayla gol


Bordo-mavililer, ligde bulduğu 15 golün 6’sını kafa ile atarken, 4’ü sağ ayak, 3’ü de sol ayak vuruşlardan geldi. 2 golde ise penaltı vuruşları ön plana çıktı.


Teknik Direktör Fatih Tekke’nin öğrencileri, hava toplarındaki üstünlüğünü hücum organizasyonlarına yansıttı. Onuachu’nun fizik gücünün rakip savunmaları zorlaması Karadeniz ekibini ön bölgedeki çeşitliliğini artırdı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER