Gündem

Türkiye’nin en uzun nehrindeki 1 yıllık değişim görüntülendi

SİVAS’TAN DOĞARAK KARADENİZ’E DÖKÜLEN VE TÜRKİYE’NİN EN UZUN NEHRİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN KIZILIRMAK COŞTU. GEÇTİĞİMİZ YIL KURAKLIK NEDENİYLE SAZLIKLARA TESLİM OLAN IRMAĞIN BİR YILDAKİ DEĞİŞİMİ DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ.

Türkiye’nin en uzun nehrindeki 1 yıllık değişim görüntülendi
05-05-2026 11:04

Sivas’tan doğarak Karadeniz’e dökülen ve Türkiye’nin en uzun nehri olma özelliğini taşıyan Kızılırmak, geçtiğimiz yıl kuruma noktasına gelirken bu yıl adeta coştu. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle sazlıklara teslim olan ırmağın bir yıldaki değişimi dronla görüntülendi.


Sivas’ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ’ın eteklerinden doğan ve Samsun’un Bafra ilçesinde Karadeniz’e dökülen Kızılırmak, geçtiğimiz yıl sazlıklara teslim olmuştu. Kuraklık nedeniyle su seviyesinin oldukça düştüğü Kızılırmak, sonbahar ve kış aylarındaki yağışlarla yeniden hayat bulmuştu. 10 ilden geçen bin 355 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun ırmağı olarak bilinen Kızılırmak, yağan karın erimesi ve ilkbahar yağmurları ile birlikte yeniden coştu. Güzergahı boyunca göçmen kuşlara da ev sahipliği yapan Kızılırmak’ın 1 yıl arayla yaşadığı değişim dronla görüntülendi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER