Siyaset

Vali Bakan açıkladı: Kılıçarslan binası kütüphaneye dönüştürülecek

AMASYA’DA ESKİ KILIÇARSLAN İLKOKULU BİNASI KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK. AMASYA VALİSİ ÖNDER BAKAN, AMASYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ OLARAK KULLANILAN TARİHİ BİNANIN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİYLE KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİNİ AÇIKLADI. SARAYDÜZÜ KIŞLA BİNASI MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ VE KONGRE MERKEZİ BÜNYESİNDEKİ AMASYA İL HALK KÜTÜPHANESİ’NE ÜYE OLUP BU YIL EN ÇOK KİTAP OKUYAN AKİF ALP ZEYBEK, BERFİN KILIÇ İLE SEMİHA ÇEKİÇ’E ÖDÜLLERİ VALİ ÖNDER BAKAN TARAFINDAN VERİLDİ.

Vali Bakan açıkladı: Kılıçarslan binası kütüphaneye dönüştürülecek
31-03-2026 16:16

Amasya’da eski Kılıçarslan İlkokulu binası kütüphaneye dönüştürülecek.


Amasya Valisi Önder Bakan, Amasya Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılan tarihi binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle kütüphaneye dönüştürüleceğini açıkladı.


62.si düzenlenen Kütüphaneler Haftası programında yüz yılı aşkın süredir ayakta kalan binaya ilişkin değerlendirmede bulunan Vali Bakan, "Kılıçarslan binasını orijinalindeki üçüncü katını da yaparak tamamlayıp inşallah bu şehre çok güzel bir kütüphane kazandırmış oluruz" dedi.


Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi bünyesindeki Amasya İl Halk Kütüphanesi’ne üye olup bu yıl en çok kitap okuyan Akif Alp Zeybek, Berfin Kılıç ile Semiha Çekiç’e ödülleri Vali Önder Bakan tarafından verildi.


Amasya İl Halk Kütüphanesi’nden 15 çalışanın görev üstlenip aralarından Gizem İnan’ın yazıp, yönetip rol aldığı ‘Zihinler yarışır, fikirler iyileştirir’ adlı oyun programda sahnelendi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER