Veloturk Gran Fondo Çeşme bu yıl 9’uncu kez gerçekleştirilirken 91 K, 67 K ve 41 K’lık parkurlarında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Veloturk Gran Fondo Çeşme bu yıl 9. kez gerçekleştirildi. 17 ülkeden 715 sporcunun katıldığı organizasyonun 91 K, 67 K ve 41 K’lık parkurlarında dereceye giren yarışçıların ödülleri düzenlenen törenle verildi. Çeşme merkezden start alan 91K’lık parkur, sabah 08.00’de başladı. Bisikletçiler, 1025 metrenin üzerinde tırmanış yaparak Çeşme merkezde finişe ulaştı. 67 K’lık parkur, Çeşme merkezden start alarak aynı noktada sona erdi. 787 metrenin üzerinde tırmanışa sahip parkur, saat 08.30’da start aldı. 41 K’lık Çeşme parkuru ise sabah 09.00’da Çeşme merkezden start aldı ve 382 metrenin üzerinde toplam tırmanışa sahip parkur, Çeşme şehir merkezinde sona erdi. Yarışların startını; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney verdi. Ayrıca 41K’lık Çeşme parkurunda, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güler de pedal çevirdi.
91 K’lık parkuru erkeklerde Onur Dağlıoğlu, kadınlarda Gökçe Demirsoy ilk sırada tamamladı. 67 K’lık parkurda erkeklerde Fatih Güngör, kadınlarsa Belçikalı Els Bourgonjon, 1. oldu. 41 K’lık yarışta ise erkeklerde Fatih Ertörün, kadınlarda Delfin Eylül Avcı podyumun ilk basamağında yer aldı. Mehmet Maraşlı: "Muhteşem bir organizasyon oldu"
Etkinliğin uzun seneler devam etmesini temenni eden Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "Muhteşem bir organizasyon oldu, tüm misafirlerimizin keyif aldığını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Lal Denizli: "Son derece keyifli geçti"
Belediye olarak her sporu ve sporcuya ilçede ağırlamaktan keyif aldıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Gerçekten bizim için de son derece keyifli geçti. Toplumların kültür sanat ve sporla gelişebileceklerine inanıyoruz. Dolayısıyla Ulu Önderimizin de şiarıyla sporcumuzun ahlaklısı, zekisi, çeviğini yetiştirebilmek için sporun ve sporcunun daima yanında olmamız gerekiyor. Göreve seçildiğim günden bu yana 4’üncü bisiklet yarışımız. Bir yarı maraton bide de maratona da ev sahipliği yaptık. Yıl boyu sezon dışı hem turizmcilerimize hem de esnafımıza katkı sağlaması maksadıyla bu tip yarışlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Emin Müftüoğlu: "Güzel bir organizasyon geçekleştirdik"
Geçmiş yıllara göre bu sene daha fazla gran fondo yarışı yaptıklarından bahseden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Seneye de bir takvim belirledik, gelecek hafta o toplantıyı yapıp planı ortaya koyacağız. Ülkemizde lok talep var gran fondolarla ilgili. Onları iki ayrı kategoriye ayırmayı planlıyoruz. Ülkemizde artık o kadar çok bisiklete binen orta yaş oldu ki bunların birçoğu da buralara gelip yarışıyor. Güzel bir organizasyon oldu. İzmir Valimize, Çeşme Kaymakamımıza, Çeşme Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün çok güzel bir güvenlik vardı. Kaymakamımız yıllardır bu işi takip ediyor. İnanılmaz önlemler almış" diye konuştu. Onur Dağlıoğlu: "Sezonun en iyi organizasyonlarından biri oldu"
91 K’lık parkurda erkekler birincisi Onur Dağlıoğlu, Çeşme’nin güzel bir parkuru olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, "Birinci olduğum için çok mutluyum. Gran Fondo Çeşme sezonun en iyi organizasyonlarından biri. Sezon kapanışında da birinci olmak bizim için güzel oldu. Her sene buraya takım olarak katılıyoruz. Arada dar ve teknik isteyen yollar vardı. Bazı teknik inişler vardı. Organizasyon ise her yol üzerine koyarak devam ediyor. Önceki yıllarda orta parkur yoktu onu da eklediler. Hem amatör hem de profesyonel sporcular için güzel bir organizasyon. Son 2 yıldır diğer ülkelerden de katılımlar arttı. Onlarla birlikte burada olmak da bizler için iyi oluyor. Geçen sene Gökhan Uzuntaş birinciliği kaptırmamıştı. Türk sporcu olarak bu sene de ben kazandığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Gökçe Demirsoy: "Çok mutluyum"
91 K’lık parkuru kadınlarda lider tamamlayan Gökçe Demirsoy, yarışı kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Demirsoy, "Geçen sene çok kötü geçmişti bu sene tedirgin girdim. Parkurun belirleyici kısmı ilk 25 kilometreydi. Orada bir yokuş var. Sonrası ise daha rahattı oraya kadar belirleyici oluyordu az çok zaten" dedi. Parkurlarda dereceye girenler şöyle: 91 K’lık parkur
Erkekler
1 - Onur Dağlıoğlu 2:25:54.87
2 - Mikail Develi (Almanya) 2:25:54.87
3 - Ege Onat Doğuşlu 2:27:12.03 Kadınlar
1 - Gökçe Demirsoy 2:37:59.84
2 - Fotini Hatziioannidou (Yunanistan) 2:48:40.22
3 - Şeniz Pamuk 2:52:00.14 67 K’lık parkur
Erkekler
1 - Fatih Güngör 1:56:38.00
2 - Cengiz Güner 1:56:38.27
3 - Murat Uslu 1:56:38.76 Kadınlar
1 - Els Bourgonjon (Belçika) 2:13:42.93
2 - Burcu Kaya 2:23:42.39
3 - Yasemen Hoşer 2:24:25.55 41 K’lık parkur
Erkekler
1 - Fatih Ertörün 1:16:48.59
2 - Alim Bozkayalar 1:16:49.56
3 - Bahadır Kaya 1:16:50.31 Kadınlar
1 - Delfin Eylül Avcı 1:25:20.28
2 - Nesin Apaydın 1:31:59.11
3 - Ayşe Akgündüz 1:34:57.17 Pro 91K
1 - Sotiris Exarchopoulos (Yunanistan) 2:26:10.14
2- Vivian Sarri (Yunanistan) 2:48:27.07 Paramlimpik C (67K)
1 - Selim Gözber 2:33:08.13
2 - Hüseyin Uğur 2:34:40.19
3 - Selman Öksüz 3:04:37.45 Paralimpik B (41K)
Erkekler
1 - Yıldıray Çınar - Fatih Söylemez 1:30:53.54
2 - Engin Balaban - Okan Öztürk 1:33:08.51
3- Burhan Kızıltaş - Taşkın Özgür 1:40:29.01 Kadınlar
1 - İlia Kireenko - Burcu Yıldız 1:21:09.80
2 - Berra Yavuz - Merve Orhan 1:57:21.41
3 - Maide Yayla - Sema Gündoğdu 2:04:59.79
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA