Gündem

Yenişehir Belediyesinin iş birliği içerisinde olduğu projeye TÜBİTAK’tan destek

Mersin'in merkez ilçe yenişehir belediyesi, yenişehir ilçe milli eğitim müdürlüğü, yenişehir ilçe sağlık müdürlüğü ve yenişehir ilçe emniyet müdürlüğü iş birliğiyle yapılacak olan 'herkes için daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gezegen' projesi, türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu'ndan (tübitak ) destek almaya hak kazandı.

Yenişehir Belediyesinin iş birliği içerisinde olduğu projeye TÜBİTAK’tan destek
27-05-2024 17:07

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yapılacak olan ’Herkes için daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gezegen’ projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.


TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına sunulan ve destek alan projede, öğrencilere ve vatandaşlara çevre, bilim ve teknoloji konularındaki araştırmalar, bu alanlarda geliştirilen araçların işleyişi ve bu teknolojilere dayalı bilimsel bilgi uygun etkinliklerle aktarılacak. Kasım ayında Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek proje, Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından belirlenen ’Yeşil Mutabakat’ın öncelikli konu başlıkları olan; iklim değişikliği, çevre ve biyoçeşitlilik, güvenli enerji, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir akıllı ulaşım alanları ile ilgili etkinlikler ve atölyeleri içeriyor.


3 gün sürecek etkinlikler kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden toplamda 37 bin öğrenci atölye, sergi, gösteri, söyleşi, bilim ve sanatla buluşacak.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER