?>

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi genel kurulunda konuşan TÜRSAB ve GETOB temsilcileri, 2016 ‘da Türk turizmini kara günlerin beklediğini açıkladı. Sektör temsilcileri 2016 sezonunda Rusya’dan tek bir rezervasyon bile gelmediğini belirtti.

Ekonomi - 10 yıl önce

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu’nda turizmdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ve GETOB Genel Sekreteri İsmail Kuru’ya söz verildi.

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, 2014 yılı turizm sezonu sonunda Rusya’da başlayan siyasi ve ekonomik krizin 2015 yılındaki etkilerinin küçük çaplı olmasına rağmen 2016 yılı için çok büyük kayba neden olacağını belirterek, "2015 yılında İngiltere pazarında yüzde 6, Rusya pazarında yüzde 4 düşüş yaşadık. Ancak 2016 yılında bizleri daha karanlık günler bekliyor. 2016 yılı için Rusya’dan hiçbir şekilde rezervasyon almadık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör saldırıları da sektörümüzü daha sıkıntılı hale getirdi. Turizmciler şu anda cepten yemeye başladı. Öngörümüz Rusya pazarında 500 bin turist kaybı. Bu krizin önüne halen geçebilmiş değiliz" dedi.

GETOB temsilcisi İsmail Kuru ise Rus pazarındaki kayba çare olarak fiyat düşürmenin riskli olduğuna dikkat çekerek, "Şu ana kadar pek çok kriz yaşadık ancak 2016 yılı için beklenen çok daha farklı. Olumlu hiçbir gelişme yok. Marmaris’in tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz ancak her fuarda yüzde 50 fiyat indirimi talep ediyorlar. Güvenlik sorunun devam etmesi halinde buna bir de rezervasyon iptalleri eklenecektir. Zararımızı en aza indirmek için iş gücümüzü azaltma yoluna gidiyoruz. Otellerimizi bir ay geç açacağız" diye konuştu.

BELEDİYEDEN BÜYÜK DESTEK

Turizmde beklenen düşüşe karşı Marmaris Belediyesi’nin desteğiyle önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Kuru, "Yüzde 9 olan iç pazar payımızı yüzde 23’lere kadar çıkarttık. Marmaris Belediyesi ile bu konudaki işbirliğimiz devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ERC Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Marmaris’te düzenlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bizim için çok büyük bir tanıtım fırsatı olacak" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor

2016-01-21 17:30 - Ekonomi

Tarihi Marmaris Kalesine Matkap Darbesi

2016-01-15 11:30 - Genel

Aysu Baceoğlu, Fethiyeyi Salladı

2016-01-18 09:00 - Magazin

Seyyal Taner, Bodrumda Sahneye Çıktı

2016-01-16 16:30 - Magazin

Murat Dalkılıçın Zor Anları

2016-01-17 09:30 - Magazin

Mültecilere Umuda Değil, Ölüme Yolculuk Yapmayın Yazılı Bilgilendirme Broşürü

2016-01-18 19:00 - Genel

Tarihi Marmaris Kalesinin Matkapla Delinmesi Meclis Gündeminde

2016-01-21 14:00 - Genel

Bin Bir Çeşit Mandalina Ürünleri Görücüye Çıktı

2016-01-16 17:30 - Genel

Turizm Cennetine Acil Eylem Planı

2016-01-19 16:00 - Genel

Vali Çiçek, Açık Cezaevini Ziyaret Etti

2016-01-20 12:30 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye-Kırgız Cumhuriyeti kardeşliği Bursa’da perçinlendi

14:43 - Ekonomi

Çiftçiye destek ve doğaya saygı Bursa’ya ödül getirdi

14:15 - Ekonomi

Türkiye’ye öncü ’Bursa Taksi’ yollarda

14:12 - Ekonomi

Murzioğlu’ndan ’güçlü iletişim’ vurgusu

14:10 - Ekonomi

Özcan, "Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak"

13:54 - Ekonomi

Günün Manşetleri

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş

Vatandaşlar Kırmızı Et Yerine Balığa Yöneliyor

13:37 - İnsan

Rusya, Polonya'nın İHA İhlali İddialarını Yalanladı

13:19 - Siyaset