?>

443 noktada bandrolsüz gübre denetimi

MUĞLA TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ 2022 YILININ İLK 6 AYINDA 443 ADRESTE BANDROLSÜZ GÜBRE DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Sağlık - 4 yıl önce

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ‘Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği’ çerçevesinde 2022’nin ilk 6 ayında 443 adreste denetim gerçekleştirdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yıllık program dahilinde lisans belgeli gübre üretim ve gübre dağıtıcı belgeli gübre bayilerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. ‘Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği’ çerçevesinde uygunsuz ve bandrolsüz gübre üreten firmalara idari yaptırımlar uygulandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Muğla il Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Kimyevi ve organik gübre denetimlerinde her ürün için Bakanlığımızdan alınan tescil belgesinin etiket uyumluluğu ve içerik uyumluluğu kontrollerini gerçekleştiriyor ve ayrıca şikâyet üzerine de denetimlerimizi yapıyoruz” dedi.

2022’nin ilk 6 ayında toplam 443 işyerinde 710 adet ürün çeşidini denetlediklerini kaydeden İl Tarım Müdürü Saylak, “Tespit edilen uygunsuz (tescil belgesiz, DNAbarkodsuz/bandrolsüz, içerik uygunsuz, etiket uygunsuzluğu) ürünler için idari yaptırımlar uygulanmıştır. Ayrıca uygunsuzluğu tespit edilen ürünlerin piyasada satışı engellenmiştir” diye konuştu.

Gübre satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da uyarılarda bulunan Saylak, “Kamyon üzerinde satışı yapılan uygunsuz ve bandrolsüz gübreler kesinlikle alınmamalı. Bu tarz durumlarla karşılaşan üreticilerimizin İl Tarım Müdürlüğümüze şikayette bulunmaları büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Saylak, “Üreticilerimizin gübre satın alırken İl Müdürlüğümüzden Gübre Dağıtıcı Belgesi olan işyerlerinden satın almaları, hakedişli ve destek alacakları gübreler için mutlaka ÇKS kaydı yaptırmaları, gübrelerin üzerinde GTSbarkod ve GTSbandrol olmasına dikkat etmeleri, gübreyi satın alırken mutlaka Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden satışının kendi adlarına çıkış yapıldığına emin olmaları, kesinlikle satın aldıkları ürüne ait faturayı almaları ve faturada aldıkları ürünlerin ayrıntısının yazılmasına dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

YENİ DEVLET HASTANESİ 2023’TE HİZMETE AÇILACAK

2022-07-28 14:58 - Gündem

Muğlanın 112 motorize ekipleri saniyelerle yarışıyor

2022-07-28 14:00 - Sağlık

26 Bin 529 hayvanı tedavi edildi

2022-07-28 13:30 - Sağlık

443 noktada bandrolsüz gübre denetimi

2022-08-02 13:00 - Sağlık

Menteşede kadınlara sağlık eğitimi

2022-08-01 12:00 - Sağlık

BENİM FABRİKAM ÇEVREYE VE KÖYLÜLERE ZARAR VERMEYECEK

2022-07-29 10:30 - Gündem

Maymun üzerinden maddi menfaat sağlayan şahıs KGYS kameralarına takıldı

2022-07-31 00:30 - Asayiş

Büyükşehirden İşçi Maaşlarına Zam

2022-07-28 16:00 - Ekonomi

Başarılı manken Özlem Yıldız plajın gözdesi oldu

2022-07-31 14:00 - Magazin

Üniversite kampüsünde organik arıcılık

2022-07-29 12:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

ESOGÜ Hastanesi’nde hastalar ve hasta yakınlarına deri kanseri taraması yapıldı

17:26 - Sağlık

ABD’de Türk Göz cerrahına uluslararası bilim ödülü

17:20 - Sağlık

Niğde’de hastanın vücudundaki 7 kiloluk dev tümör başarıyla alındı

17:18 - Sağlık

ESOGÜ’de sağlıklı yaşlanma panellerinin ikincisi düzenlendi

17:17 - Sağlık

Bağışlanan organlarıyla üç hastaya umut oldu

16:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem