?>

Altın Safran Festivali’nin meşalesi çeyrek asır için yandı

Unesco dünya miras listesi'nde yer alan karabük'ün safranbolu ilçesinde bu yıl 25. Kez kapılarını açan uluslararası altın safran belgesel film festivali çerçevesinde festival meşalesi yakılarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, bu yıl 25. kez kapılarını açan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde festival meşalesi yakılarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

’Kültürel Miras ve Korumacılık’ ana teması ile 25. kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl çok güzel festival içeriği hazırladıklarını belirterek, "Öncesinden daha farklı, her geçen gün belgesel film festivaline yakışır içeriklerle devam etmeye çalışıyoruz" dedi.

En büyük isteklerinin çeyrek asırdır devam eden festivali kesintisiz sürdürmek olduğunu ifade eden Köse, uluslararası boyutta konukların ve basın mensuplarının da katılımını sağlamak istediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından "Safranbolu Temalı Ulusal Belgesel Film Yapım Destek Yarışması’nda 2023 En İyi Proje Ödülü" alan "Safranbolu’nun Altın Çiçeği Safran" filmi gösterildi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu’nun şef Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çanakçı yönetiminde verdiği konserle sona ererken, Belediye Başkanı Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı.

Program Aslanlar mevkiinden Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar süren kortejin ardından sunulan DJ canlı performans gösterisi ile son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

İlgili Haberler

683 kursiyerin el emeği olan 4 bin 204 eser beğeniye sunuldu

14:57 - Kültür Sanat

Erenler’de 1. Türk müziği festivali coşku içerisinde gerçekleşti

14:40 - Kültür Sanat

Gülnur Sözmen, ‘Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin yeni kitabı için fotoğrafseverlerle buluştu

14:11 - Kültür Sanat

Samsunlu öğrencilerden "Sıfır Atıkla Sanat Yarışması"nda Türkiye birinciliği

14:07 - Kültür Sanat

Marmaris Serçe Limanı’nda 2 bin 300 yıllık batıkta kazılar yeniden başladı

13:50 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sahte Plakaya Trafik Çevirmesinde Suçüstü

11:55 - Asayiş

Laktoz İntoleransı Çocuklarda Sıklıkla Görülüyor

11:51 - Sağlık

Sivrisinek ve Karasineğe Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

11:48 - İnsan

Eşinin Kurbanı Olan Anne de Yaşamını Yitirdi

11:37 - Asayiş

Filenin Sultanları Güney Kore Sınavında

11:13 - Spor