?>

Başkan Usta: “Vahşi sulama ve ilaçlama çalışmalarında çok dikkatli olunmalı"

?znik ve orhangazi belediyelerinden oluşan iznik gölünü koruma birliği meclis toplantısı gerçekleşti.

Gündem - 11 ay önce

İznik ve Orhangazi Belediyelerinden oluşan İznik Gölünü Koruma Birliği meclis toplantısı gerçekleşti.

İlk toplantı en yaşlı üyesi sıfatıyla Adnan Atilla Başkanlığında açıldı. Toplantıda gizli oylamayla Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Birlik Başkanlığına yeniden seçildi. Seçimlerin devamında birlik birinci Başkan Vekilliğine İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, birlik ikinci Başkan Vekilliğine Ahmet Alperen Aydın, asil Kâtip üyeliğine, Fatma Zehra Höcük Sürücü ve Hayati Peker, yedek Kâtip üyeliğine Zeliha Peşte ve Mustafa Koçlu, Birlik Encümen üyeliğine Adnan Atilla ve Fevzi Yılmaz getirilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Abdürrahim Akçay, Süleyman Turan, Kemal Erdağı, Saim Yeşil ve Savaş Kazanasmaz ’ın getirilmesi kararlaştırıldı.

İkinci birleşimde 2023 Mali Yılı Kesin Hesabının Plan ve Bütçe Komisyonuna sevkiydi. Bu madde, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesi olarak 2023 Yılı Faaliyet Raporu ele alındı. Bu madde, 1. Meclis Başkan Vekili, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta Başkanlığında görüşülüp, meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.

Toplantıda, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da birer konuşma yaptı. Başkan Bekir Aydın, İznik Gölü’nün korunmasının önemine dikkat çekerek, "İznik Gölü hem Orhangazi’nin hem de İznik’in can damarıdır. Özellikle su kullanımı ve kirlilik konularına dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ise, göl çevresinin tarım bölgesi olduğuna vurgu yaparak, "Vahşi sulama ve ilaçlama çalışmalarında çok dikkatli olunmalı" şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, meclis üyelerinin dilek ve temennileri de dinlendi. Üyeler, gölün korunması ve sürdürülebilir kullanımı konusunda görüşlerini paylaştı. Meclis toplantısı, üyelerin dilek ve temennileri ile son buldu.

İznik Gölünü Koruma Birliği Meclis toplantısı, gölün korunması ve sürdürülebilir kullanımına yönelik önemli kararların alındığı bir platform olarak öne çıkıyor. Toplantıda alınan kararlar, gölün ekolojik dengesinin korunması ve bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor. Orhangazi ve İznik Belediyeleri, İznik Gölü’nün korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Bu çalışmaların, bölge halkının da desteği ile daha etkili ve verimli olması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Kayseri’de şimşekler geceyi aydınlattı

20:43 - Gündem

Edirne’de sağanakta yollar göle döndü

20:27 - Gündem

Sivas’ta sağanak sonrası gökkuşağı şöleni

20:01 - Gündem

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey: "En ivedi zamanda Marmara Denizi’ni kurtarmak için birlikte harekete geçelim"

18:41 - Gündem

Sivas’ta dere taştı, köyün sokakları nehre döndü

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş