?>

BTÜ öncülüğünde kimyasalların insan ve doğaya zararları ele alınacak

ALANINDA DÜNYANIN EN SAYGIN ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ OLAN DIOXIN SEMPOZYUMU BU YIL BTÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENECEK. TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK "45. HALOJENLİ KALICI ORGANİK KİRLETİCİLER ÜZERİNE ULUSLARARASI SEMPOZYUMU (DIOXIN2025)"BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNDE ORGANİZE EDİLECEK. TÜBİTAK DESTEKLİ SEMPOZYUMDA, DOĞADAKİ KİMYASALLARIN İNSAN VE DOĞAYA ZARARLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE BUNA YÖNELİK ÇEVRE POLİTİKALARI ELE ALINACAK.

Gündem - 12 saat önce

Alanında dünyanın en saygın etkinliklerinden biri olan DIOXIN Sempozyumu bu yıl BTÜ öncülüğünde düzenlenecek. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek "45. Halojenli Kalıcı Organik Kirleticiler Üzerine Uluslararası Sempozyumu (DIOXIN2025)"Bursa Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde organize edilecek. Sempozyumda, doğadaki kimyasalların insan ve doğaya zararları, çözüm önerileri ve buna yönelik çevre politikaları ele alınacak.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yürütücülüğünde, "45. Halojenli Kalıcı Organik Kirleticiler Üzerine Uluslararası Sempozyumu (DIOXIN2025)" düzenlenecek. 1-6 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan sempozyum, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek. Bu prestijli bilimsel etkinlik, çevre ve insan sağlığı açısından büyük risk taşıyan halojenli kalıcı organik kirleticiler konusunda uluslararası bilim insanlarını bir araya getirecek. Sempozyumun başkanlığını, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Perihan Binnur Kurt Karakuş üstlenecek. 1980 yılından bu yana her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ve alanında dünyanın en saygın etkinliklerinden biri olarak kabul edilen DIOXIN Sempozyumu, bu yıl 45 ülkeden 400’ün üzerinde katılımcı ve çok sayıda uluslararası firma ile yapılacak.

Türkiye’nin çevre alanında birikimi tanıtılacak

Prof. Dr. Kurt Karakuş, Türkiye’nin 2012 yılında yaptığı adaylık başvurusunun ardından, uluslararası tavsiye kurulu tarafından 2025 yılı için ev sahipliğine layık görüldüğünü belirtti. Etkinliğin, Türkiye’nin çevre bilimleri alanındaki bilimsel birikimini uluslararası arenada tanıtmak ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamak açısından önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Sempozyumda ele alınacak konular

DIOXIN2025 kapsamında; çevrede uzun süre kalabilen toksik kimyasalların doğaya ve insan sağlığına etkileri, halojenli kalıcı organik kirleticilerin tespiti ve analiz yöntemleri, temizleme, arıtma ve azaltım stratejileri ve uluslararası mevzuatlar, düzenlemeler ve çevre politikaları gibi konu başlıklarıyla alakalı bilimsel sunumlar ve oturumlar gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak bu uluslararası organizasyon, çevre ve halk sağlığı alanlarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar, karar vericiler ve özel sektör temsilcileri için büyük önem taşıyor.

Rektör Çağlar: Etkinliği düzenlemek büyük bir gurur

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, sempozyumun Türkiye’de ve özellikle Bursa Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "DIOXIN2025 gibi uluslararası düzeyde prestije sahip bir etkinliğin üniversitemiz öncülüğünde düzenlenmesi, hem ülkemiz hem de kurumumuz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Çevre sorunlarının küresel ölçekte konuşulacağı bu sempozyum, bilimsel iş birliklerini güçlendirecek, araştırma kapasitemizi artıracak ve çevre politikalarına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

2025-10-22 14:12 - Marmaris

Türk sinemasının sultanı afyonkarahisar’ı gezdi

2025-10-17 11:27 - Magazin

Marmaris’te silahlı yaralama olayının firarileri yakalandı

2025-10-21 09:33 - Marmaris

Muğla’ya tatil için gelen 23 yaşındaki gençten dört gündür haber alınamıyor 

2025-10-18 17:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Serik’te yağıştan zarar gören seralarda hasar tespit çalışması başladı

16:34 - Gündem

Ankara’da yaban geyiği sürüsü kamerada

16:07 - Gündem

Balıkesir’de can dostlar Büyükşehir eliyle güvende

16:00 - Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bakım ve onarım çalışmaları başladı

16:04 - Gündem

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş yeni projeleri basına tanıttı

15:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray, Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:49 - Spor

Motosiklet kazası yapan genç sürücü kurtarılamadı

16:41 - Asayiş

Samsunspor’a Coulibaly’den üzücü haber

16:41 - Spor

Emekli madenciyi 2,5 milyon lira dolandıran 5 şüpheli tutuklandı

16:40 - Asayiş

Yerli 3D teknolojisine büyük fonlama

16:19 - Ekonomi