?>

Büyükçekmece Belediyesi ilçe halkının ihtiyaçlarını anında karşılıyor

Marmara denizi silivri açıklarında meydana gelen 6. 2 büyüklüğündeki depremin ardından teyakkuza geçen büyükçekmece belediyesi, 24 saat esasına göre ilçe halkının ihtiyaçlarını anında karşılıyor.

Genel - 2 hafta önce

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından teyakkuza geçen Büyükçekmece Belediyesi, 24 saat esasına göre ilçe halkının ihtiyaçlarını anında karşılıyor.

Depremin hissedildiği ilk andan itibaren teyakkuza geçen Büyükçekmece Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Büyükçekmece Belediyesi’nin koordineli çalışması ile görevini sürdürüyor.

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar evlerini ter ederek parklar ve toplanma alanlarında geceyi geçirdi. İlk 24 saate 326 vatandaştan gelen barınma talebi karşılandı. Okullar ve spor salonlarına yönlendirilen vatandaşlar geceyi güvenli bir şekilde geçirdi. İlçe halkından gelen ihbarlar doğrultusunda da, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ön inceleme ve hasar tespit çalışması yapılarak hane halkı bilgilendiriliyor. İlk 24 saatte 45 bina hakkında incelenme talebiyle başvuru oldu. Bunların 37 tanesi incelendi. 2 bina geçici olarak ve tedbir amaçlı boşaltıldı.

İBB, Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Büyükçekmece Belediyesi tarafından koordineli bir şekilde sürdürülen çalışmalar 24 saat esasıyla devam edecek. Büyükçekmece Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda son 24 saatte yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu açıklamayı yaptı:

Bu sabah saat 07.30 itibariyle İstanbul Valimiz Davut Gül, Kaymakamımız ile beraber Büyükçekmece Afet Koordinasyon Merkezi’mizi ziyaret ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Kaymakamlığı ve Büyükçekmece Belediyesi olarak Büyükçekmece Afet Koordinasyon Merkezi’nde görevimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması bakımından en azından beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması bakımından bütün sosyal tesislerimiz açıktır. 13 sosyal tesisimizde çay, su, ekmek ikram ediliyor. Vatandaşların yoğun bulunduğu yerlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin seyyar araçlarıyla vatandaşların bulunduğu noktalarda bu ikramlar yapılıyor. Belediyemize ve Afet Koordinasyon Merkezi’mize sabaha kadar 45 bina hakkında incelenme talebiyle başvuru oldu. Bunların 37 tanesi incelendi. 2 bina geçici olarak ve tedbir amaçlı boşaltıldı. Diğer binaların incelenmesi devam ediyor. Bugün özellikle Kumburgaz sahilindeki binaların tekrar belediye ekiplerimiz tarafından incelenmesi devam edecek. Gelen şikayetlere göre değerlendirmelere devam edeceğiz. Vatandaşlarımız yetkili kurumlar ve bilim insanlarının açıklama ve uyarılarını dikkate alsın. Büyükçekmece Afet Koordinasyon Merkezi çatısı altında Büyükçekmece Kaymakamlığı ekipleri, Büyükçekmece Belediye ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hepimiz 24 saat boyunca vatandaşımızın emrindeyiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Kazdağları eteklerindeki mezarlıkta 600 yıllık Hıdırellez geleneği sürdürülüyor

13:22 - Genel

’Garip’in vefası: Ölen sahibinin mezarından ayrılmıyor

13:23 - Genel

Başkan Büyükkılıç’tan yüksek hızlı tren şantiyesinde inceleme

13:18 - Genel

Sincan’da pedallar sağlık için çevrildi

13:13 - Genel

Sultangazi’de Karayolu Trafik Haftası etkinliği düzenlendi

13:14 - Genel

Günün Manşetleri

Binlerce Dönüm Kanola Tarlası Çiçek Açtı

11:52 - Gündem

İthal Tohumluklarda Virüs Tespit Edildi

11:52 - Ekonomi

Otobüsüyle 40 Köyün İhtiyacını Gideriyor

11:52 - Gündem

Kaçak Elektronik Sigara ve İlaçlara El Konuldu

11:52 - Asayiş

Devasa Etçil Örümcek Şaşkınlık Yarattı

11:46 - Gündem