?>

Cedidiye meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

Düzce belediye başkanı dr. Faruk özlü, önemle üzerinde durduğu cedidiye kent meydanı projesi’ni yakından takip ediyor. Projenin ilk etabının uygulandığı alanda devam eden düzenleme çalışmalarını inceleyen başkan özlü, “burası düzce’nin en nezih mekanı olacak” dedi.

İnsan - 10 ay önce

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, önemle üzerinde durduğu Cedidiye Kent Meydanı Projesi’ni yakından takip ediyor. Projenin ilk etabının uygulandığı alanda devam eden düzenleme çalışmalarını inceleyen Başkan Özlü, “Burası Düzce’nin en nezih mekanı olacak” dedi.

Düzce Belediyesi tarafından Cedidiye Meydanı’nın, tarihi caminin karakteristik özelliğini yansıtan taş dokusuna ve mimarisine uygun estetik bir görünüme kavuşturulması için yürütülen çalışmalar kapsamında, cami ve bedesten tarzı ticarethanelerin yer aldığı bölümde zemin düzenleme işçiliği devam ediyor.

İstanbul Caddesi’ndeki gibi kaymaz özellikli granit taşların döşenmesiyle birlikte kent estetiği ile uyumlu hale gelecek olan meydanın, ibadet ve ticaret alanlarını birbirinden ayıracak yeşil alanlarla daha güzel bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de projenin her aşamasını yerinde takip ediyor. Zemin düzenleme çalışmalarının son durumunu görmek üzere uygulama alanını gezen Başkan Özlü, beraberinde Başkan Yardımcısı Okan Kaltu ve ilgili birim müdürleri ile incelemelerde bulundu. Kalıcı yatırımın her aşamasını en ince ayrıntısına kadar istişare eden Özlü ve Kaltu, cami dışında namaz kılınmasını da göz önünde bulundurarak granit taşların kıble yönüne göre ve 2’şer metre aralıklarda siyah bazalt olacak şekilde döşenmesi konusunda fikir birliğine vardı.

İncelemeleri sırasında cami cemaati ile de sohbet eden Başkan Özlü, “Bu caminin meydanı bir numara olsun istiyorum. Arkadaşların önerisi; düzeni sağlayacak şekilde taşları kıbleye göre döşeyelim şeklinde. Geldiğiniz zaman kıbleyi aramayacaksınız, direk Allahu Ekber diyeceksiniz. Bu taş çok kaliteli ve dayanıklı. Düzenleme çalışmaları sona erdiğinde burayı dubalarla çevireceğiz, araç girmeyecek. Buradaki esas eser cami, bütün etrafı camiye benzetmeye çalışıyoruz. Bir de buranın aydınlatması var. Aydınlatması ve zemini ile çok güzel bir meydan olacak. Burası Düzce’nin en nezih mekanı olacak” dedi.

Vatandaşlar da düzenleme çalışmaları ile hem caminin hem de çevresinin güzelleşeceğini ifade ederek, projeye yönelik beğenilerini dile getirdiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

BAYBURT’TA İNSANLARI, SANATI, TOPLUMU ETKİSİNDE BIRAKAN BAKSI MÜZESİ

2024-07-01 10:55 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE TURİZM ATAĞI

2024-07-02 16:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Elazığ’da kamelyalara zarar verdiler

09:56 - İnsan

Düzce’nin eğitim ve araştırma hastanesi projesi tanıtıldı

09:56 - İnsan

Düzce’de güneşi görenler soluğu mesire alanlarında aldı

09:47 - İnsan

Seyir terasından tarihe yolculuk yapılacak

09:41 - İnsan

Elazığ’da sanayi ustaları, 50 bin liraya çalışacak eleman bulamıyor

09:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor