?>

Çeşme’nin eski Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

ÇEŞME’NİN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI EMEKLİ ALBAY AHMET FAİK TÜTÜNCÜOĞLU, DÜZENLENEN ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Genel - 2 saat önce

Çeşme’nin eski belediye başkanı emekli Albay Ahmet Faik Tütüncüoğlu, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Çeşme’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu (88), 20 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Tütüncüoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı askeri törenin yapılacağı Çeşme Belediyesi önüne getirildi.

1989–1994 ve 1999–2014 yılları arasında 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için Çeşme Belediyesi önünde askeri tören düzenlendi.

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Gerçekten yerel yönetimlerde bir marka, bir miras bıraktı. Çeşme Belediyesi olarak kendisinin bu topraklara verdiği hizmetlerden ötürü daima minnettar olacağız. Memleket olarak ondan razıyız" ifadelerini kullandı.

Kızı Pelin Tütüncüoğlu ise, babasının son yıllarında en büyük arzusunun yeniden Çeşme’de yaşamak olduğunu belirterek, "Gerçekten bir Çeşme sevdalısıydı. Şimdi de istirahatini çok sevdiği Çeşme’de tamamlayacak" dedi.

Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu olan, TSK’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için askeri törenin ardından dualar okundu. Helallik alınmasının ardından Hacımemiş Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Tütüncüoğlu’nun naaşı Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel çelenk gönderirken; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Belediyesi önceki dönem Başkanı Remzi Özen, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediyesi önceki dönem başkanı Hülya Yarbuz, CHP eski milletvekili Alaaddin Yüksel, CHP eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş, eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Tütüncüoğlu ailesi, sevenleri, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Sahte Borsa Çetesine 3 İlde Darbe

2025-12-15 14:09 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

İlgili Haberler

Malatya Atmalılar Derneği’nin 14. Olağan Genel Kurulu’nda derneklerin federasyon çatısı altında birleştirilmesi kararı

21:10 - Genel

Kayseri’de Talha Bora Öge konserine yoğun ilgi

20:12 - Genel

Erzincan’da Üç Aylar başlangıcında Terzibaba Külliyesi’nde sabah namazı programı düzenlendi

19:40 - Genel

Datça’da çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu

18:55 - Genel

Eyüpsultan’da Karadeniz rüzgarı esti: Vatandaşlara 1 ton hamsi ikram edildi

17:57 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi