?>

’Chocolote Cup 2025’ Ümraniye’de dünya mutfaklarını buluşturdu

"6. ULUSLARARASI ÇİKOLATA KUPASI 'CHOCOLATE CUP' 2025", ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİ VE ANA SPONSORLUĞUNDA İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. AVRASYA GASTRONOMİ VE AŞÇILAR FEDERASYONU (AGAFED) TARAFINDAN DÜZENLENEN ORGANİZASYON, 20-21 ARALIK TARİHLERİNDE ÜMRANİYE BELEDİYESİ SERGİ VE FUAR MERKEZİ’NDE YOĞUN KATILIMLA DÜZENLENDİ.

İnsan - 2 saat önce

"6. Uluslararası Çikolata Kupası ’Chocolate Cup’ 2025", Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliği ve ana sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) tarafından düzenlenen organizasyon, 20-21 Aralık tarihlerinde Ümraniye Belediyesi Sergi ve Fuar Merkezi’nde yoğun katılımla düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelen şefler, öğrenciler ve gastronomi profesyonelleri, Chocolate Cup 2025’te iki gün boyunca çikolata ve tatlı sanatındaki hünerlerini sergiledi. Etkinlikte bireysel ve ekip yarışmalarının yanı sıra, ’çikolata heykel’ ve ’sanatsal sunum’ kategorileri de büyük ilgi gördü. "Burada olmaktan çok mutluyuz ve memnunuz"

Azerbaycan’dan yarışmaya katılan Lale Aliyova, organizasyonun kendileri için önemli bir gelişim fırsatı sunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu tür etkinlikler kendimizi daha fazla geliştirmemizi sağlıyor. Burada olmaktan çok mutluyuz ve memnunuz. Başta Ümraniye Belediyesi olmak üzere Aycan Şef’e ve Ahmet Karaman Şef’e teşekkür ediyorum. Azerbaycan’dan geldim, yarışmaya katıldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." "İran’a ait kurabiyeleri, şekerlemeleri ve pastaları tanıtmak için buradayız"

İran’dan festivale katılan Ferideh Hasani ise organizasyonun kültürel tanıtım açısından çok değerli olduğunu ifade ederek, "Biz İran’dan katılıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte İran’a ait kurabiyeleri, şekerlemeleri ve pastaları tanıtmak için buradayız. Çok güzel günler geçirdik. Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. İddialıyız, inşallah derece alacağız" dedi. "Bu organizasyonda yarışan tüm katılımcıları gönlümde birinci kabul ediyorum"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, etkinlikle ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çikolata çok kıymetli bir üründür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu alanda önemli yarışmalar düzenleniyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren tertip kuruluna ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Dün gençler kategorisinde yaklaşık 60 yarışmacımız ödüllerini aldı, bugün ise ülkeler arası bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Altıncısı düzenlenen bu organizasyonda yarışan tüm katılımcıları gönlümde birinci kabul ediyorum. Çünkü yarışmaya katılmak başlı başına bir emek ve cesaret işidir. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum."

Festival sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ve plaketleri takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Sahte Borsa Çetesine 3 İlde Darbe

2025-12-15 14:09 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

İlgili Haberler

Yanan ev imece usulü tamir ediliyor

19:38 - İnsan

Durbay, vefatının 7. gününde dualarla anıldı

17:44 - İnsan

Eskişehir’de 38 saattir sular akmıyor

16:02 - İnsan

Konserve kutusuna sıkışan kedi kurtarıldı

15:30 - İnsan

Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı

15:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi