?>

Cizre’de engelli öğrencilerin evdeki eğitimi, bilim ve sevgiyle sokağa taşındı

CİZRE’DE, SAĞLIK DURUMLARI NEDENİYLE EĞİTİMLERİNİ EVDE SÜRDÜREN ÖZEL ÖĞRENCİLER, DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN PROGRAMLA BİLİM, SANAT VE TEKNOLOJİYLE BULUŞTU. EVLERİNDEN ÇIKAN ÖZEL ÇOCUKLARIN HEYECANI VE MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ.

İnsan - 3 hafta önce

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, sağlık durumları nedeniyle eğitimlerini evde sürdüren özel öğrenciler, Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programla bilim, sanat ve teknolojiyle buluştu. Evlerinden çıkan özel çocukların heyecanı ve mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, "Dünya Engelliler Haftası" çerçevesinde farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal erişilebilirlik vizyonuyla düzenlenen programda, evde eğitim alan öğrenciler okul duvarlarının ötesine geçerek akranlarıyla bir araya geldi. Programın ilk durağı Cizre İsmail Ebul-İz Bilim ve Sanat Merkezi oldu. Evde eğitim gören özel öğrenciler, burada uzman eğitmenler eşliğinde robotik kodlama çalışmaları yaptı, bilimsel projeleri yakından inceledi. Sanatsal üretim alanlarında el becerilerini sergileyen çocuklar, teknoloji ve sanatı uygulamalı olarak deneyimlemenin sevincini yaşadı. Programın ikinci durağında ise öğrenciler, lise öğrencileriyle buluştu. Gün boyu süren atölye çalışmaları ve sosyal etkinliklerde abileri ve ablalarıyla ortak projeler yürüten özel çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Etkinliğe katılarak öğrencilerle yakından ilgilenen Cizre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal, kapsayıcı eğitimin önemine vurgu yaptı. Gayirinal, "Evde eğitim gören öğrencilerimizin sadece akademik derslerle sınırlı kalmayıp, sosyal hayata katılımını desteklemek ve kendilerini toplumun aktif bir parçası olarak hissetmelerini sağlamak en büyük önceliğimiz. Çocuklarımızın bugün gözlerindeki o mutluluk ve heyecan, yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Eğitimde engel tanımayan bu sürece katkı sunan tüm öğretmenlerimize ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Diyarbakır’da hayat boyu öğrenme sergisi açıldı

13:03 - İnsan

Çiftçinin fuarına çiftçi giremedi

12:53 - İnsan

Aşkale’de hayat boyu öğrenme haftası sergisi açıldı

12:31 - İnsan

Silopi’de 7 kişinin yaralandığı kavgada taraflar barıştı

12:18 - İnsan

Kongre binasındaki eserlerin Ankara’ya taşınmasına ER-VAK’tan tepki

12:16 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem