?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Terörsüz Türkiye devlet politikası haline geldi"

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, "TERÖRSÜZ TÜRKİYE" HEDEFİNİN ARTIK BİR DEVLET POLİTİKASI OLDUĞUNU VURGULAYARAK TERÖRÜN TÜRKİYE'YE YAKLAŞIK 2 TRİLYON DOLARLIK EKONOMİK MALİYET YÜKLEDİĞİNİ İFADE ETTİ.

Siyaset - 1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Terörsüz Türkiye" hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak terörün Türkiye’ye yaklaşık 2 trilyon dolarlık ekonomik maliyet yüklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 12. Dönem Toplantısı ve 2. Türkiye-Azerbaycan Yatırım Forumu’na katılmak üzere bulunduğu Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temaslarının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin "İki Devlet, Bir Millet" anlayışıyla stratejik bir müttefiklik düzeyinde olduğunu vurgulayarak bu statünün Şuşa Beyannamesi ile tescillendiğini hatırlattı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 8 milyar dolara ulaştığını belirten Yılmaz, petrol fiyatlarındaki konjonktürel etkiler nedeniyle bu yıl sınırlı bir düşüş beklense de 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin korunduğunu söyledi. Karşılıklı yatırımların toplamda 40 milyar dolara yaklaştığını ifade eden Yılmaz, Türk müteahhitlerinin Azerbaycan’daki proje hacminin ise 20 milyar doları aştığını kaydetti. "KEK toplantısında 110 maddelik eylem planı imzalandı"

Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında yeni bir eylem planının imzalandığını açıklayan Yılmaz, 110 maddeden oluşan planın serbest ticaret imkanlarının araştırılmasından enerjiye, tarımdan sağlığa kadar geniş bir alanı kapsadığını söyledi. Geçtiğimiz yıl imzalanan 120 maddelik eylem planının yüzde 78’inin tamamlandığını vurgulayan Yılmaz, "Bu oran iş birliğimizin ne kadar somut ve güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.

Yılmaz, Zengezur Koridoru’nun sadece bir ulaşım hattı değil, aynı zamanda Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Orta Asya’yı kapsayan bir kalkınma koridoru olduğunu, projenin Türk dünyasıyla doğrudan bağlantı açısından stratejik önem taşıdığını dile getirdi. Yılmaz, Zengezur Koridoru, Kalkınma Yolu ve Hicaz Demiryolu projelerinin Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik ve jeopolitik vizyonunda kritik rol oynadığını belirtti. "Terörsüz Türkiye devlet politikası haline geldi"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ayrıca "Terörsüz Türkiye" hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurguladı. Yılmaz, terörün Türkiye’ye yaklaşık 2 trilyon dolarlık ekonomik maliyet yüklediğini söyledi. Terörün sona ermesinin yalnızca güvenlik değil, kalkınma, demokrasi ve sosyal refah açısından da hayati olduğunu belirten Yılmaz, Meclis’te kurulan komisyonun çalışmalarının yakında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Enflasyon ve ekonomi: Düşüş eğilimi sürüyor

Kasım ayında enflasyonun yüzde 31.1’e gerilediğini açıklayan Yılmaz, Aralık ayı öncü göstergelerinin de olumlu olduğunu söyledi. Ocak ayı enflasyonuyla birlikte yüzde 30’un altının, 2026 sonunda ise yüzde 20’nin altının hedeflendiğini belirten Yılmaz, 2027’de tek haneli enflasyon için kararlı olduklarını vurguladı. "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin kurulana kadar mücadelemiz sürecek"

Yılmaz, Gazze’de yaşananların açık bir soykırım olduğunu, Türkiye’nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye’nin iki devletli çözümden yana olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin kurulana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Türkiye’nin COP31 İklim Zirvesi’ne 2026 yılında Antalya’da ev sahipliği yapacağını açıklayan Yılmaz, zirvenin yeşil dönüşüm ve yeşil finans açısından Türkiye için önemli fırsatlar sunacağını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Metin Ergun “kamu kurumları zarar ediyor, faturayı millet ödüyor”

2025-12-22 11:26 - Ekonomi

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

Türkiye güzelini seçti

2025-12-18 10:25 - Magazin

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç: "2025 yılında arabuluculuk ile 1 milyon 124 bin 200 dosyada uzlaştırma sağlandı"

19:56 - Siyaset

MİT Başkanı Kalın, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile bir araya geldi

19:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

15:55 - Siyaset

Bakan Yardımcısı Aydın: "2026, Adaletin ve kardeşliğin güçlendiği bir eşik olacak"

14:53 - Siyaset

Kahta Belediyesi’nden kar yağışına karşı seferberlik

14:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan