?>

Depremde eşini, kızını ve bacağını kaybeden kadın, protez bacağının değişimi için görüştüğü firmadan olumsuz cevap aldı

Hatay'da depremde eşini, kızını ve bacağını kaybeden 54 yaşındaki aysel göçmen, 19 bin tl'sini kendisi ödediği ve devlet desteğiyle yaptırdığı protezindeki kusurların giderilmesi için adana'da bulunan firmayla görüştüğünde, olumsuz cevap aldı.

İnsan - 6 ay önce

Hatay’da depremde eşini, kızını ve bacağını kaybeden 54 yaşındaki Aysel Göçmen, 19 bin TL’sini kendisi ödediği ve devlet desteğiyle yaptırdığı protezindeki kusurların giderilmesi için Adana’da bulunan firmayla görüştüğünde, olumsuz cevap aldı. Yeniden yürüyebilmek için ikinci kez protez yaptıran kadın, hayallerine bir türlü kavuşamadı.

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmiş ve enkazdan sağ kurtarılan binlerce insan uzuv kaybı yaşamıştı. Depreme Antakya ilçesi Emek Mahallesi’nde 4 katlı binalarında yakalanan 54 yaşındaki Aysel Göçmen’in eşi Mehmet Avaz Göçmen enkazda kalarak vefat etti. Göçmen; depremde eşini ve başka bir binanın enkazında kalan 27 yaşındaki kızı Fatma Betül İsmetoğulları’nı kaybetti. Kendisi de enkazdan 6. günde kurtarılan Göçmen’in bir bacağı da ampute edildi. Tedavi sürecinin ardından protez bacak için Adana’da bir firmayla anlaşan ve 19 bin TL kendisi ödeyerek devlet desteğiyle protezini yaptırdı. Kendisini rahatsız eden ve yürüyemeyen Göçmen, protezin değişimi için firmayla görüştüğünde olumsuz cevap aldı. Aldığı cevap karşısında çaresiz kalan kadın ve yardımseverlerin desteğiyle yeni bir proteze kavuşan Göçmen, ikinci protezinin de kendisine geniş geldiğini söyleyerek yeniden yürüyemediğini dile getirdi. "Beton parçaları bacağımın üstüne düştü ve oradan çıkamadım"

Depremin 6’ncı gününde kurtarılan Göçmen, "Depreme uykuda yakalandık. Uyandık ve deprem olduğunu anladık. Kaçmaya fırsatımız olmadı. Evin duvarlarından betonlar parça parça düşmeye başladı. Beton parçaları bacağımın üstüne düştü ve oradan çıkamadım. Depremde 6 gün enkazda kaldım. Deprem olduğunda eşimleydim. Yakınlarımdan kimse kalmadı. Eşim, kızım, yeğenlerim ve arkadaşlarım öldü. Depremde çok kaybım oldu" dedi. "Adana’da protezi yapan firmayla yüz yüze görüştüm

Protezden memnun kalmadığını söyleyerek firmayla görüştüğünde, olumsuz cevap aldığını dile getiren Göçmen, "Deprem sonrası bacağıma Adana’dan 19 bin TL protez yaptırdım. Yapılan protez her taraftan batıyordu. Hiç kullanamadım. Protezi bir hayır kuruluşu tekrardan yaptı. Bu sefer de protez çok bol geldi. Protezden hiçbir netice alamadım. Düzgün ve iyi bir protez olursa yürüyebileceğimi umut ediyorum. Benim burada hayatım çok zor ve burada bana bakacak kimsem yok. Yalnız yaşıyorum ve bütün ailemi kaybettim. Yetkililerden daha rahat yaşayabileceğim bir yere yerleştirilmek ve yürümek istiyorum. İyi bir protezle normal hayatıma dönebilirim. Adana’da yaptırdığım protezi yapan firmayla yüz yüze görüştüm.. İlk protez her tarafından batıyordu ve iyi olmamıştı. Firma SGK’dan da parasını almış ama protez hiçbir işime yaramadı" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

İlgili Haberler

Osmaniye’de engelliler aileleriyle piknik yaptı

11:32 - İnsan

BEUN Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

11:36 - İnsan

Söğüt Belediyesi’nden uyarı, son gün 2 Haziran

11:28 - İnsan

Antalya’da Yörüklerin yayla serüvenleri başladı

11:27 - İnsan

Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün 161. yılı anıldı

11:22 - İnsan

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık