?>

Depremzede kadınlar moral bulsun diye atölye açtı

Kahramanmaraş'ta sema özgül aydemir, inşaatlarda kapı pencere boyarken, depremden sonra depremzede kadınlar için atölye açtı.

İnsan - 2 yıl önce

Kahramanmaraş’ta bir kadın, depremzede kadınların moral bulması için atölye açtı.

Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesinde kendi atölyesini açan 42 yaşındaki Sema Özgül Aydemir, depremzede kadınlara moral ve motivasyon olsun diye dekoratif ürünler yaparak, eskiyen ya da yıpranmış ürünleri geri dönüşüm sağlayarak tekrar kullanıma kazandırıyor.

Depremzede kadınların büyük bir travma atlattıklarını ve bunun da psikolojilerini çok kötü etkilediğini söyleyen, Aydemir, "6 yıl önce çok güzel bir serüvene atıldım. İnşaatlarda mutfak dolabı, kapı, vestiyer bunların geri dönüşümünü yapıyordum. Özel boyalarımızla eskiyen ürünleri yeniliyordum. Depremden sonra bu işe biraz ara vermiştim. Daha sonra ben şunu fark ettim. Kahramanmaraş’taki hanımların çevremde de gördüm. Depremden sonra, Depremzede olmalarından dolayı büyük bir travma atlattıklarını ve bunun da psikolojilerini çok kötü etkilediğini fark ettim ve böyle bir dükkan açmaya karar verdim. Buraya hanımlar geliyor. Burada çok güzel işler çıkarıyorlar. Objeleri alıyorlar, boyuyorlar" dedi.

Aydemir, "Evlerindeki eski sehpaları getiriyorlar ve burada tekrardan onları yeniliyoruz. Mutlu şekilde gidiyorlar. Hem bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar hem de kendi zevklerine göre evlerini yenilemiş oluyorlar. Kısırlar, pastalar, börekler hem boyuyorlar hem yapıyorlar sonra da evlerine gidiyorlar. Bazen kendi kendime soruyorum. Nereden nereye diye" ifadesini kullandı.

İnşaatlardan buralara geldiğini belirten Aydemir, "Daha önce ben inşaatlara gidiyordum. Evlere gidiyordum. Tabii ki ustalarımız beni daha iyi anlar. Oraya ben bir kadın usta olarak gidiyordum. Kapıların geri dönüşümlerini yapıyordum. Şimdi artık kendi atölyem var. O kadar mutlu oluyorum ki. Hem hanımlara da göstermiş oluyorum. Bu beni ayrı mutlu ediyor. Hem öğrenmiş oluyorlar. Ne güzel yerlere geldiğimi düşünüyorum. Hanımların içerisinde o kadar güzel cevherler var ki. Lütfen kadınlar bunu fark edin. Bu cevherleri ortaya çıkarın" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Regaip Kandili’nde Antalya’da camiler doldu taştı

21:47 - İnsan

Kandilde dualar edildi ağızlar tatlandı

21:38 - İnsan

Düzce’de Regaip Kandili idrak edildi

21:14 - İnsan

Amasya’da Regaip Kandili idrak edildi

21:08 - İnsan

Bolu’da Regaip Kandili’nde camiler dolup taştı

20:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Büyükşehir’den Mezarlıklara Yatırım

15:05 - Genel

Muğla Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

14:59 - Asayiş

MUSKİ’den Ortaca’ya yeni içme suyu deposu

14:50 - Sağlık

Bodrum’da sel sonrası yaralar sarılıyor

14:34 - Gündem

KBÜ’den kaya mezarları ve arkeolojik alanlara saha gezisi

11:52 - İnsan