?>

Fedakar doktordan öğrencilere ilginç karne hediyesi

DR.GÜNGÖR UYARDI ‘’ÇOCUKLARDA DURUŞ BOZUKLUĞUNA DİKKAT

Sağlık - 3 yıl önce

Marmaris’in ilk ortopedi kliniğini açan Uzman Dr. Mutlu Güngör, omurga eğriliklerine bağlı duruş bozukları ve kamburluk hakkında bilgiler verirken, çocuklardaki duruş bozukluğuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Güngör özellikle erken yaşlardaki teşhislerin önemini vurgulayarak ara tatiline giren öğrencilere, 23 Ocak ve 3 Şubat tarihlerinde ücretsiz muayene yapacağını belirterek "Yapacağımız muayene ve testler tamamen ücretsiz olacak. Muayene sonucunda skolyoz ve kifoz olarak bilinen kamburluk, omurga eğriliği, postur analizi, omurga değerlendirmesinde tespit ettiğimiz çocuklarımız isterlerse burada isterlerse diledikleri hastanede bizim teşhimiz ile tedavilerini yaptırabilirler" diyerek tüm yöre halkını kliniklerine davet etti.

"İleri derece eğrilik riski kızlarda daha yüksektir"

Dr. Güngör tıp dili ile skolyoz olarak adlandırılan omurga eğriliğinin ileri derece eğrilik riskinin kızlarda daha yüksek olduğunu ifade ederek "Skolyoz omurganın önden bakınca dümdüz olması gerekirken, yana doğru eğilerek S veya C şeklini almasına denir. Omurganın kendi ekseni etrafında dönmesi ile oluşan bu durumda kürek kemiği, bir omuz veya kalça diğer tarafa göre daha yüksekte görünerek vücut duruşunda asimetriye yol açmaktadır. Bu durum hastalarda duruş bozukluğu olarak ifade edilmektedir. 10 derecenin üstü skolyoz olarak kabul edilmektedir ve tüm toplumda skolyoz yüzde 3 olarak görülmektedir. Yani her yüz kişiden 3’ünde skolyoz görülür. Kadın erkek oranı eşittir fakat ileri derece eğriliklere ilerleme riski kızlarda daha yüksektir" diyerek erken teşhis ve doğru tedavi ile tedavinin mümkün olduğunu belirtti.

"Kamburluk kabusunuz olmasın"

Op. Dr. Güngör, halk dilindeki kamburluk olarak bilinen kifoz ile ilgili yaptığı açıklamasında ise "Vücuda arkadan bakıldığında normal bir omurga düzdür, yandan bakıldığında ise omurgada bir takım eğrilikler görülür. Üst göğüs bölgesinde kamburluk, varken alt omurga bölgesinde içe doğru bir eğrilik vardır. Hafif kifoz vakaları az sayıda soruna neden olabilir. Ancak ağır vakalar, akciğerlerinizi, sinirlerinizi ve diğer dokularınız ile organlarınızı etkileyerek, ağrıya ve başka sorunlara neden olur. Kifoz tedavisi, kıvrıklığın nedenine ve etkilerine bağlıdır" ifadelerine yer vererek, kambur durmak veya kamburluk, hafif sırt ağrısı, omurgada tutukluk veya acıma ve yorgunluğun kifozun belirtileri olduğunu belirtti. Dr. Güngör bu rahatsızlıkların teşhislerinin çok kolay ve ağrısız olduğunu ve eğer erken yaşta teşhis edilmez ise ileri yaşlarda daha ciddi sorunlar ortaya çıkarabileceği hakkında uyarılarda bulundu.

"Kız çocuklarının ergenlik dönem kamburluklarına dikkat"

Op. Dr. Mutlu Güngör duruş bozukluğuna bağlı postural kifoz ile ilgili olarak "Postural Kifoz en yaygın görülen kifoz tipidir. Genellikle kızlarda ergenlik döneminde görülür. Kozmetik bir sorun oluşturabilir. Nadiren ağrıya yol açar esnek bir yapıdadır, gerilme ile düzelir. Karın, sırt ve hamstring kaslarının kuvvetlendirilmesi ve egzersizleri ile rahatlama sağlanabilir. Sıklıkla duruş bozukluğuna bağlı sırtta kambur görünümü olur düzelmesi istenip uyarılınca tama yakın düzelme olur’’ dedi.

Her hastalıkta olduğu gibi erken dönem teşhislerin tedavinin başarısı açısından önemli olduğunu vurgulayan Güngör; "Tüm Marmaris ve Muğla halkını kliniğimize bekliyoruz, yapacağımız tüm test ve muayeneler 23 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında çocuklarımıza ücretsiz olarak yapılacaktır. Unutmayın erken teşhis önemlidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN BALCI’DAN VALİ TAVLI VE KADEM METE’YE SERT TEPKİ

2023-01-20 11:28 - Siyaset

DÜNYANIN İNCİSİ MARMARİS

2023-01-20 11:25 - Marmaris

Beton parke taşı ve beton bordür taşı satın alınacaktır

2023-01-18 11:14 - Marmaris

5 MİLYARLIK YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILDI

2023-01-14 16:28 - Siyaset

GİRGİN: ÇİFTÇİNİN ÇİLESİ NE ZAMAN SONA ERECEKTİR?

2023-01-20 11:26 - Siyaset

Adana tarihinde ilk müzayedesine hazırlanıyor

2023-01-18 14:00 - Kültür Sanat

Dr. Güngör: Kolunuzu kaldırdığınızda omuza vuran ağrıya dikkat

2023-01-16 13:30 - Sağlık

Menteşe Belediye Tiyatrosundan çocuklara yarıyıl tatili hediyesi

2023-01-17 10:30 - Kültür Sanat

Fedakar doktordan öğrencilere ilginç karne hediyesi

2023-01-21 14:30 - Sağlık

MUĞLA VALİMİZİN PAYLAŞIMINDA HİÇBİR SIKINTI YOKTUR!

2023-01-20 11:27 - Gündem

İlgili Haberler

Denizli’de geçen yıl 3 bin 378 kişi organ bağışında bulundu

18:06 - Sağlık

Kışın egzama vakaları artıyor

16:56 - Sağlık

‘Anne Oteli’ zorlu kış şartlarında hastalar için sıcak bir yuva oldu

16:26 - Sağlık

Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

16:21 - Sağlık

Uzmanı uyardı: "Kayakta basit yaralanmalar büyük sakatlıklara yol açabilir"

15:20 - Sağlık

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan