Festivale Türk-Yunan dostluğu damga vurdu

22. Alanya uluslararası kültür sanat ve turizm festivali’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçı ziynet sali'nin konserine, türk-yunan dostluğu damgasını vurdu.

Kültür Sanat - 3 hafta önce

22. Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ziynet Sali’nin konserine, Türk-Yunan dostluğu damgasını vurdu.

Alanya Belediyesi’nin 22’ncisini düzenlediği Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü, DJ Tuense ve Ziynet Sali konserleriyle tamamlandı. Gün boyunca süren etkinlikler ve gösterilerin ardından muhteşem konserlerle festival coşkusu tavan yaptı. Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen programda sahneye ilk olarak Radyo D’nin sevilen isimlerinde DJ Tuense çıktı. Birbirinden hareketli şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşları coşturan DJ Tuense’ye, Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, minyatür sanatçısı Merve Karlı’nın hazırladığı Alanya Gravürü’nü hediye etti. DJ Tuense performansının ardından sahneyi ünlü sanatçı Ziynet Sali’ye devretti. Ziynet Sali’den müzik şöleni

Türkiye’nin en popüler sanatçılarından olan ve şarkıları hem ülkemizde hem de Balkanlar’da milyonlarca kişitarafından dinlenen Ziynet Sali, alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Müzisyen kadrosu ve dansçılarıyla festivale yakışır bir performans sergileyen Ziynet Sali, birbirinden güzel şarkılarını Alanya halkıyla beraber söyledi. Alanı tamamen dolduran dinleyiciler, müzik ve görsel şölenin tadını doyasıya çıkardılar. Bazı vatandaşlar da plajdan bu unutulmaz konsere şahitlik ettiler. Alkış ve tezahüratlarla sahneye gelen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sanatçı Ziynet Sali’ye teşekkür ederek, bir demet çiçek ve Merve Karlı tarafından yapılan Alanya Gravürü takdim etti. Hediyeleri çok beğendiğini söyleyen Ziynet Sali, Başkan Özçelik’le hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahnede Türk-Yunan dostluk rüzgarı

Duygulu anlar yaşayan sanatçı Ziynet Sali’ye bir de sürpriz yapıldı. Festival kapsamında Alanya Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Yunanistan’daki kardeş şehri Nea Ionia delegasyonu üyeleri, ellerinde Türk ve Yunan bayraklarıyla sahneye davet edildiler. Mübadele nedeniyle Alanya’dan giden Rumların torunları, 102 yıl sonra kente gelerek, dostluk rüzgarları estirerek, Ziynet Sali ile birlikte Türkçe ve Yunanca şarkılar söylediler. Şarkılara, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak da eşlik etti. Neo Ionia’dan gelen delegasyonda; Belediye Başkan Yardımcıları Georgios Stefas, Ionnis Lazaridis ve Georgia Tsompanidou ile Belediye Meclis Başkanı Christos Anamourloglou yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan Türk-Yunan dostluğu vurgusu, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Ziynet Sali konseri büyük bir coşkuyla geç saatlere kadar sürdü. Öte yandan, festivalin son günü olan 26 Mayıs Pazar günü, Belediye Sarayı arkasındaki sahnede DJ Suat Ateşdağlı ve Yeni Türkü yer alacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE MİNİK ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

2024-05-20 17:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Samsun Kültür Yolu Festivali sona erdi

11:08 - Kültür Sanat

Atalarından gelen bayramlaşma geleneğini sürdürüyorlar

11:07 - Kültür Sanat

İzmir Şehir Tiyatroları Bandırma’da sahne aldı

11:01 - Kültür Sanat

Yaz aylarında Asi Nehri’ni kaplayan su sümbülleri kadınların elinde sanat eserine dönüşüyor

09:04 - Kültür Sanat

Tekirdağ Kiraz Festivali’nde sahne alan son isimler Rubato ve Şevval Sam oldu

00:42 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Otomobil istinat duvarına çarptı: 5 yaralı

13:17 - Asayiş

Karaman’da bir kişi evinin bahçesinde ölü bulundu

13:02 - Asayiş

Diyarbakır’da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

12:54 - Asayiş

18 yaşındaki genç kız motosiklet kazasında hayatını kaybetti

12:49 - Asayiş

Mermer atölyesindeki yangın korkuttu

12:47 - Asayiş