?>

Hastanede cenazeler karıştı

BALIKESİR'DE EŞİNE AZ RASTLANAN KARIŞIKLIK, SKANDALI DA BERABERİNDE GETİRDİ. BALIKESİR ATATÜRK ŞEHİR HASTANESİ'NDE VEFAT EDEN 85 YAŞINDAKİ MERHUMU CENAZE İŞLEMLERİ İÇİN ALMAK İSTEYEN AİLE HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI. ÖLEN BABASINI BİR TÜRLÜ BULAMAYAN ÖZLEM ATASÜ, BALIKESİR'DE GÖMMEK İSTEDİKLERİ BABASINI 150 KİLOMETRE UZAKTA OLAN GÖNEN İLÇESİNİN SARIKÖY MAHALLESİ'NE GÖNDERİLDİĞİNİ, GÖNEN'E GİTMESİ GEREKEN CENAZENİN İSE KENDİLERİNE VERİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ. YAŞANAN SKANDALIN ORTAYA ÇIKMASI İLE CENAZELER TEKRAR DOĞRU ADRESLERE GÖNDERİLSE DE ÖĞLE NAMAZINA KALKMASI PLANLANAN CENAZELER İKİNDİYE ZOR YETİŞTİ.

Genel - 11 saat önce

Balıkesir’de cenazelerin karışması üzerine, yanlış cenaze 150 kilometre uzağa gönderildi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde vefat eden 85 yaşındaki merhumu cenaze işlemleri için almak isteyen aile hayatının şokunu yaşadı. Ölen babasını bir türlü bulamayan Özlem Atasü, Balıkesir’de gömmek istedikleri babasının 150 kilometre uzakta olan Gönen ilçesinin Sarıköy Mahallesi’ne gönderildiğini, Gönen’e gitmesi gereken cenazenin ise kendilerine verildiğini iddia etti. Yaşanan karışıklığın ortaya çıkması ile cenazeler tekrar doğru adreslere gönderilse de öğle namazına kalkması planlanan cenazeler ikindiye zor yetişti.

Edremit eski SSK Hastanesi Müdürü Nuri Erzaim 85 yaşında Atatürk Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Acılı aile, cenazelerini pazartesi günü defnetmek istediklerini söyleyerek morga kaldırılmasını talep etti. Pazartesi günü hastaneye gelen aile hayatının şokunu yaşadı. Morgda ’Nuri Erzaim’ adı ile cenaze bulamayan görevliler elde kalan tek erkek cenazeyi aileye gösterince skandal da ortaya çıktı. Olayla ilgili konuşan merhum Nuri Erzaim’in kızı Özlem Atasü, "Bu karışıklığın nasıl olduğu ile ilgili hiç bir fikrim yok. Cenazeyi teslim almak için eşim sabah hastaneye gidiyor. Cenazelere bakmışlar, sonra beni aradı ’babamı bulamıyoruz’ dedi. ’Babam nerede’ dedim, ’sen biliyor musun nereye konulduğunu’ diye bana sordu. Apar topar hastaneye gittim. Babam yok" dedi.

Zağnos Paşa Camii’nde yaşananları aktarmaya devam eden Atasü, "Cenaze sabah Edremit’e gitti dediler sonra akşam Gönen’e gönderildiği anlaşıldı. Gönen’e giden cenaze babam mı o da belli değil. Orada gömülmüş de olabilirdi. Kısacası, Gönen’e gitmesi gereken cenaze Balıkesir’de morgda olduğu için onunla karıştığını düşünüyorlar. Babam iri yarı bir adam, diğer rahmetli ise babama göre daha ufak tefek birisi. Ben zaten olayı yaşayınca Sağlık Bakanlığı hattı 184’ü arayarak şikayetçi de oldum. Sonuçta bizim cenaze akşamdan Gönen’e gönderilmiş, bugün de Gönen’e gitmesi gereken cenazeyi götürdüler. Gönen’den de babamın cenazesini getirdiler. Gelen cenaze Allah’tan babam çıktı ve defnedilmemiş. ’Biz cenazeyi açtık gösterdik, onlar da tamam deyip aldılar’ diye bize açıklama yaptılar. İnsan acısıyla bir an karıştırabilir, hiç kaydınız yok mu? Yazılarına, isimlerine bakmadınız mı? Nasıl böyle bir karışıklık oluyor anlamadım" dedi.

Yaşanan karışıklığın ardından merhum Nuri Erzaim, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı ile Balıkesir’de defnedildi.

Öte yandan, karışıklığın yaşandığı diğer cenaze ise Gönen’in Sarıköy Mahallesi’ne ulaştı. Mahalle camisinde kılınan cenaze namazı ile merhum da ilçe mezarlığına defnedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

İlgili Haberler

MHP Kayseri Milletvekili Ersoy’un 2025 yılı faaliyet raporu

20:38 - Genel

Başkan Pehlivan: "Menemen, Şehit Kubilay ve silah arkadaşlarını bağrına bastı"

20:30 - Genel

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

20:14 - Genel

Bursa’da trafik düzenlemesi

17:46 - Genel

Savunma sanayiinde Malatya için güçlü iş birliği adımı: ULUSKON Ankara’da temaslarda bulundu

17:42 - Genel

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim