?>

İlkadımlı gençlerden Çorum’a kültür ve doğa gezisi

SAMSUN’UN İLKADIM KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİ, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ YERİNDE İNCELEMEK AMACIYLA ÇORUM’UN ORTAKÖY İLÇESİNE KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLEDİ.

İnsan - 2 ay önce

Samsun’un İlkadım Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, tarihi ve doğal güzellikleri yerinde incelemek amacıyla Çorum’un Ortaköy ilçesine kültür gezisi düzenledi.

İlkadım Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İlkadım’dan Çorum’a Kardeşlik Buluşması’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda gençler, Çorum’un tarihi ve doğal alanlarını ziyaret etti.

Gezi kapsamında gençlerin ilk durağı, Hitit İmparatorluğu’nun önemli idari merkezlerinden biri olan Şapinuva Antik Kenti oldu. Burada katılımcılara Hitit medeniyeti ve bölgede sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Heyet daha sonra Türkiye’nin en uzun yürüyüş yollarından birine sahip İncesu Kanyonu’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, gençlerin tarihi, kültürel ve doğal değerleri yerinde görmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, "Gençlerimizin doğayı, kültürel mirasımızı tanımaları ve bu noktada kültürel geziler yapmasını son derece kıymetli buluyorum. Gençlerimiz Çorum’un tarihi ve kültürel dokusunu incelemelerinin yanı sıra, doğal güzellikleri de görme fırsatı elde ettiler. Bu güzel programda İlkadım’ın gençlerine eşlik eden ve onları en güzel şekilde ilçesinde ağırlayan Ortaköy Belediye Başkanımız Taner İsbir’e teşekkür ediyorum. Biz de tüm gençlerimizi, kurtuluşun ve bağımsızlığın ilk adımının atıldığı şehir olan İlkadım’a bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çorum Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ise gençleri ilçelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Şapinuva gibi tarihi bir kenti ve İncesu Kanyonu gibi doğal bir mirası gençlerimize tanıtmak bizim için çok kıymetli" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu’ndan Erzurum’a güçlü mesaj

17:33 - İnsan

Gediz Tarhana Festivalinde duygulandıran farkındalık

17:12 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan