?>

Kaplumbağayı ezilmekten kurtaran otobüs şoförü o anları anlattı

Sinan ata

İnsan - 12 ay önce

Kocaeli’nin Derince ilçesinde kullandığı özel halk otobüsünü durdurarak yol kenarındaki kaplumbağayı ezilmekten kurtaran şoför Sinan Ata, "İnsanların hayvanlara ve doğaya dikkat etmeleri gerektiğini yansıtmak istedim. Çöplerin içine kedi ve köpek yavruları koyuyorlar, çocuk bile koyan var. Bu sebeple boş poşet dahi olsa üstünden geçemiyorum" dedi.

Olay, dün Çınarlıdere Mahallesi Çınarlıdere Mesire Alanı güzergahında meydana geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark A.Ş.’de görevli şoför Sinan Ata, 41 PN 319 plakalı otobüsle ilkokul öğrencilerini mesire alanına götürdüğü esnada yol kenarında bir kaplumbağa fark etti. Otobüsü durduran Ata, hızla dışarıya çıktı. Ata, ezilmemesi için kaplumbağayı yeşil alana bıraktı. O anlar saniye saniye araç kamerası tarafından kaydedildi. "Boş poşet dahi olsa üstünden geçemiyorum"

1,5 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalıştığını söyleyen Sinan Ata, "Öğrencileri okuldan alıp mesire alanına götürüyordum. Yol kenarında kaplumbağa olduğunu anladım. Karşı istikametten de yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait A Takımı kamyonu geliyordu. Selektör yaptım, sağ olsun o da durdu ve yolu kapattı. Dörtlüleri yaktım. Araçtan indim ve kaplumbağayı çayıra koydum. Sonrasında yola devam ettik. Öğrenciler içinde hoş bir görüntü oldu. Otobüse binince öğrenciler alkışladı. Yolu kapattığımız için biraz heyecan yaptık. Kamyonun yanından geçince ehliyet kemerimi takım. Genelde tepkiler güzel. İnsanların hayvanlara ve doğaya dikkat etmeleri gerektiğini yansıtmak istedim. Çöplerin içine kedi ve köpek yavruları koyuyorlar, çocuk bile koyan var. Bu sebeple boş poşet dahi olsa üstünden geçemiyorum. Müsaitsem dururum değilsem de üzerinden geçmem" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Ağrı Kızılay gönüllülerinden annelere anlamlı sürpriz

23:17 - İnsan

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Anneler Günü’ne etkinlik

23:18 - İnsan

Mardin’de "Şehit Anneleri Buluşması" programı düzenlendi

23:16 - İnsan

Başkan Kara şehit annelerini unutmadı

22:39 - İnsan

DPÜ Rektörü, öğrencilerle çiğ köfte yoğurdu, halay çekti

22:08 - İnsan

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş