?>

Karadeniz’in en büyük atık su kolektör hattında sona gelindi

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (SBB) BAŞKANI HALİT DOĞAN, TOPLAM 4 BİN 550 METRE UZUNLUĞA SAHİP ATIK SU KOLEKTÖR HATTINDA SONA GELİNDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Gündem - 2 saat önce

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, toplam 4 bin 550 metre uzunluğa sahip atık su kolektör hattında sona gelindiğini bildirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen Atakum Atık Su Kolektör Hattı Projesi’nde son aşamaya gelindi. Toplam 4 bin 550 metre uzunluğa sahip hattın imalatı tamamlanarak TM2 Atık Su Terfi Merkezine bağlantısı yapılıyor. Başkan Halit Doğan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehrin altyapısına önemli bir yatırım kazandırılacağını belirtti.

SASKİ Genel Müdürlüğü, Atakum sahilinde yürüttüğü kolektör hattı çalışmalarıyla kentin atık su altyapısına kalıcı ve çevre dostu bir çözüm sunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde bin 600 milimetre çapında polietilen boru kullanılarak bu ölçekte inşa edilen tek atık su kolektör hattı olma özelliğini taşıyan proje, Samsun’un altyapı gücünü bir üst seviyeye taşıyor. Projenin son etabında, hattın TM2 Terfi Merkezi’ne bağlantısı gerçekleştirilerek ve sistem tamamen devreye alınacak. Bu sayede atık suların güvenli bir şekilde çevreye zarar veremeden iletimi sağlanacak. "Altyapı, şehircilikte en büyük yatırımdır"

Altyapı yatırımlarının şehirlerin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Halit Doğan, "Altyapı yatırımları çoğu zaman görünmez ancak bir şehrin sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir şekilde büyümesinin temelini oluşturur. Karadeniz Bölgesi’nde bu ölçekte ve bu teknik altyapıyla hayata geçirilen atık su kolektör hattımız, Samsun’umuz için son derece kıymetli bir yatırımdır. 4 bin 550 metrelik bu dev hattın terfi merkezine bağlantısının tamamlanmasıyla, şehrimizin uzun yıllar boyunca ihtiyacına cevap verecek güçlü bir sistemi devreye almış olacağız. Yaklaşık 250 milyon TL değerindeki bu yatırım ile çevreyi koruyan, halk sağlığını önceleyen ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını esas alan bir altyapıyı Samsun’umuza kazandırıyoruz. Şehrimizin yarınlarını bugünden inşa etmek için ekiplerimizle birlikte sahada özveriyle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Süphan Dağı’nın zirvesinde mercek bulutu oluştu

16:27 - Gündem

Rize’de ayının kovanlarına saldırdığı üretici isyan etti: "Ben şimdi ne edeyim"

16:09 - Gündem

Nazilli’de yayalar rahat nefes alacak

15:57 - Gündem

Çevre Dedektifi maskot Kerem iş başında

15:42 - Gündem

Hava Tahmin Uzmanı Macit: "Ülke genelinde yeni bir soğuk havanın etkisine giriyoruz"

15:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim