?>

Kuruyan şelale yağmur sularıyla birlikte yeniden canlandı

Elazığ’da merkeze bağlı fevzi çakmak mahallesinde bulunan komdere şelalesi, yağışların artmasıyla birlikte yeniden canlandı

Gündem - 12 ay önce

Elazığ’da merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Komdere şelalesi, yağışların artmasıyla birlikte yeniden canlandı.

Ülke genelinde etkili olan yağışların ardından Elazığ’da merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Komdere şelalesi, yeniden canlandı. Kışın kar yağışının az olması endişelendirirken bahar yağmurları sevindirdi. Yaklaşık 1,5 aydır neredeyse her gün yağış alan bölgede kuruyan tarihi Komdere şelalesi yeniden canlandı. Yağışların fazla olduğu dönemde canlanan, az olduğu dönemlerde ise kuruyan Komdere şelalesinin bu sene aktığını duyan vatandaşlar da şelalenin olduğu bölgeye gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Merkeze yakın başka bir şelalenin olmadığını belirten mahalle muhtarı Nihat Tuncel, yetkililere seslenerek buranın mesire alanına çevrilmesini talep etti. Tuncel, ’’Burayı mahallemize kazandırmak istiyoruz. Bu konuda bütün yetkililerden yardım bekliyoruz. Burası zaman zaman kurak oluyordu fakat yağışlarla birlikte şelaleyi besleyen su yeniden arttı. Vatandaşlarımız da buraya oturmaya geliyor fakat oturma alanlarımız olmadığı için daha düzenli bir alan olmasını istiyoruz. Yukarıda akan bir çeşmemiz var. Oradan gelen su burada şelaleye dönüşüyor. Buradan da akarak aşağı gidiyor. Yağışlar bu şelaleyi çok etkiledi. Bu sene çok şükür yağışlarımız iyiydi. Bundan dolayı da su aşırı fazla” dedi.

Şelaleyi görmeyi gelen vatandaşlardan Derya Yıldırım, “Komdere şelalesindeyiz. Çok güzel bir manzaramız var. Bu manzarayı herkesin görmesini istiyoruz. Bunun için de buraya oturma alanlarının yapılmasını istiyoruz. Bende burayı yeni gördüm. Cep telefonum ile bu şelalenin fotoğraflarını çektim” diye konuştu.

Buranın doğal bir şelale olduğunu aktaran vatandaşlardan Mehmet Hamedi, “Herhangi bir katkısı yoktur. Elazığ’a kazandırılması çok güzel olur. Burası sürekli akmıyor. Temmuz veya Ağustos aylarında kesinti olabiliyor. Yağmur yağdıkça bu şelale daha da güzelleşiyor. Su ne kadar fazla olursa su, şelaleden o kadar güzel akıyor. Yağmur yağışı olmazsa bu şelale belli bir süreden sonra kuruyor. Yağmur yağarsa bu şelale akar, yağmazsa ise bu şelalede sular kesilir” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Bodrum’da deniz dibi temizliği başladı

18:12 - Gündem

İlkokul öğrencileri iklim değişikliğine dikkat çekmek için fidan dikti

17:27 - Gündem

Sivas’ta Hayvanları Koruma Kurulu toplandı

17:05 - Gündem

Müsilaj uyarısı: "Kontrol edilebilecek tek faktör kirliliktir"

16:59 - Gündem

Kurbanlık denetimleri başladı

16:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset