?>

Limanın maskotu ördekler

TEKİRDAĞ'IN SÜLEYMANPAŞA İLÇESİNDEKİ BALIKÇI BARINAĞINDA YAŞAYAN YAKLAŞIK 150 ÖRDEK, BALIKÇILAR VE VATANDAŞLARIN İLGİSİYLE LİMANIN SİMGESİ HALİNE GELDİ.

Genel - 2 saat önce

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki balıkçı barınağında yaşayan yaklaşık 150 ördek, balıkçılar ve vatandaşların ilgisiyle limanın simgesi haline geldi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yıllar önce 4 ördeğin limana getirilmesinden sonra ördekler çoğalmaya başladı. Balıkçı barınağında yaşamlarını sürdürmeye başlayan ve zamanla sayıları 150’ye ulaşan ördekler, limana gelenlerin ilgisini çekiyor. Balıkçıların yanı sıra barınağa gelen vatandaşlar tarafından da beslenen ördekler, yıllar içinde bölgenin vazgeçilmezleri arasına girdi. Liman içinde serbestçe dolaşan ördekler özellikle çocukların ilgisini çekerken, ortaya renkli ve sıcak görüntüler çıkıyor.

4 ördekten 150’ye uzanan hikâye

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, ördeklerin hikâyesinin yaklaşık yedi yıl önce başladığını belirterek şunları söyledi:

"Ördekler yaklaşık bundan yedi sene önce rahmetli babam nur içinde yatsın, bunları bahçesinde besliyordu. Dört taneydi bunlar, sonra babam bunları balıkçı barınağına getirdi. Bu dört tane yaklaşık altı seneden beri yaklaşık yüz elli tane ördek sahibi olduk. Balıkçı barınağımızda insanları çok hoşuna gidiyor. Özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor. Bunların yanında kazlarımız var. Yaklaşık yüz elli tane de kedimiz var. Vatandaşlarımıza en azından burada keyif alacağı, rahat ve huzurlu olacağı bir yer haline getirdik. Dediğim gibi görsel olaraktan hem de bizim hoşumuza gidiyor. Biz de o konuda zevk alıyoruz onları beslemekten. Hem de çoluk çocuk için iyi oluyor. Yani yaklaşık yedi sekiz sene oldu. Şu anda evet limanın maskotu oldular. Ya genelde tabii ki biz bakıyoruz. Ama vatandaşlar da böyle bazen evlerinden ekmek getiriyorlar. İşte ne bileyim buğday getiren oluyor. Vatandaşlarla beraber buradaki ördeklerimizi huzur içerisinde besliyoruz."

Balıkçı barınağında ördeklerin yanı sıra kazlar ve kediler de bulunurken, oluşan bu doğal ortam limanı ziyaret edenler için adeta küçük bir yaşam alanına dönüştürüyor. Günün her saatinde ilgi gören ördekler, Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı’nın maskotu olarak yaşamlarını sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Türkoğlu, Kaymakam Akça ile bir araya geldi

16:09 - Genel

Anayasa Mahkemesinden sendikal haklar adına emsal karar

15:47 - Genel

Başkan Yapar, vatandaşları anahtar teslim törenine davet etti

15:43 - Genel

Çocuklar istedi, Başkan Vekili Karadeniz yeni parkın talimatını verdi

15:32 - Genel

İncesu’da okul çağı işitme taramalarında renkli uygulama

15:34 - Genel

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim