?>

Manisa CBÜ en iyi 20 üniversite arasına girdi

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURULU (YÖK) TARAFINDAN YAYIMLANAN 2025 ÜNİVERSİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME GENEL RAPORU’NDA ELDE ETTİĞİ GÖSTERGELERLE DİKKAT ÇEKİCİ BİR BAŞARIYA İMZA ATARAK İLK 20 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI.

Eğitim - 4 saat önce

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2025 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda elde ettiği göstergelerle dikkat çekici bir başarıya imza atarak ilk 20 üniversite arasında yer aldı.

Rapora göre Manisa Celal Bayar Üniversitesi, olumlu sonuçlanan patent oranı en yüksek üniversiteler arasında Türkiye genelinde 3. sırada konumlandı. TEKNOFEST, TÜBİTAK, TÜBA ve benzeri kurumlar tarafından düzenlenen yarışmalara katılımda gösterdiği performansla da öne çıkan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, en yüksek takım sayısına ulaşan üniversiteler arasında 11. sırada yer aldı.

Erişilebilirlik envanter sayısı açısından öne çıkan üniversiteler arasında da yer alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, bu alanda 16. sıraya yükselerek kapsayıcı ve erişilebilir üniversite hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların somut ve ölçülebilir bir karşılığını elde etti. Bu sonuç, erişilebilirlik çalışmalarının yalnızca belirli merkezlerle sınırlı kalmadığını; ülke genelinde yaygınlaşan bir farkındalık ve uygulama alanı bulduğunu ortaya koyarken, üniversitenin bu alandaki yatırımlarının eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdiğini ve toplumsal kapsayıcılık hedeflerine doğrudan katkı sağladığını gösterdi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, elde edilen başarının üniversitenin ortak emeğinin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, "YÖK 2025 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda üç ayrı göstergede ilk 20 üniversite arasında yer almak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak doğru bir akademik ve kurumsal strateji izlediğimizin önemli bir göstergesidir. Eğitim-öğretimden araştırma ve projelere, sürdürülebilirlikten öğrenci odaklı çalışmalara kadar geniş bir yelpazede ortaya koyduğumuz bu başarıda, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları ile öğrencilerimizin dinamizmi büyük rol oynamıştır. Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak nitelikli çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Elde edilen bu sonuçlarla Manisa Celal Bayar Üniversitesi, ulusal ölçekteki konumunu güçlendirirken; bilimsel üretim, proje geliştirme ve erişilebilirlik alanlarında hedeflediği vizyonu kararlılıkla sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Kent Konseyi’nden İncekum Uyarısı

2025-12-17 18:03 - Marmaris

Muğla’da Mezarlıklarda Bakım Çalışmaları Sürüyor

2025-12-17 12:51 - Genel

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Her okulumuza güvenlik personeli tahsis edilsin"

18:05 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası coğrafya literatürüne katkı sunacak projesine destek

17:31 - Eğitim

BEUN’den Finans Merkezine ziyaret

17:00 - Eğitim

Trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencinin adı okulundaki kütüphanede yaşatılacak

15:55 - Eğitim

Selçuk Üniversitesi 23 kategoride Türkiye’nin İlk 20 Üniversitesi arasında

15:56 - Eğitim

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim