?>

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan stantta antibiyotik kullanımına dikkat çekildi

18-24 KASIM DÜNYA ANTİBİYOTİK FARKINDALIK HAFTASI NEDENİYLE MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ECZACILARI TARAFINDAN BİLGİLENDİRME STANDI KURULARAK, POLİKLİNİKLERE BAŞVURAN HASTA VE YAKINLARINA MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞANLARINA AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI, ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDULAR.

Sağlık - 3 yıl önce

18-24 Kasım Dünya Antibiyotik farkındalık haftası nedeniyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eczacıları tarafından bilgilendirme standı kurularak, polikliniklere başvuran hasta ve yakınlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına akılcı antibiyotik kullanımı, antimikrobiyal direnç hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Antibiyotiklerin hekimler tarafından reçete yazılmadıkça kullanılmaması ve Antibiyotiklerin komşu tavsiyesiyle değil, doğru zamanda ve sadece gerekli olduğunda hekim tavsiyesiyle kullanılması gerekliliği vurgulandı.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan standı ziyaret edip "Hekimler reçete yazmadıkça kendi kendine, ya da başkalarının önerisiyle antibiyotik kullanılmamalıdır" dedi.

Hekim tarafından reçete yazılmadıkça kendi kendine, ya da başkalarının önerisiyle antibiyotik kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Turhan Togan, "Antibiyotikler, Antiviraller, Antifungaller, Antiparaziterler siz uygunsuz ve gereksiz kullandıkça etkisini kaybeden ilaçlardır. İleride hastalandığınızda sizi koruyacak silahı doktorunuz zorunlu görmedikçe, yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın. İhtiyacınız olduğunda hekiminizin uygun gördüğü dozda ve sürede ilacınızı kullanın ve faydasını görün. Antibiyotikler ağrı kesici, ateş düşürücü değildir ve her hastalığı tedavi edemez. Nezle ya da grip gibi virüslerle oluşan enfeksiyonlarda antibiyotiklerin tedavide yerinin olmadığı ve gereksiz antibiyotik kullanımıyla istenmeyen yan etkilerin görülebileceği unutulmamalıdır. Antibiyotik direnciyle mücadelede, antimikrobiyallerin akılcı kullanılmasının yanı sıra enfeksiyonlara karşı mücadelede de, el hijyen, sanitasyon, sağlık bakımı ve hijyen gibi standart önlemleri içeren gerekli bütün enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanmasının sağlanması, aşı ile önlenebilen hastalıklarda etkili bağışıklama programlarının yürütülmesi oldukça önem arz etmektedir" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bedava tarhana için yağmura aldırış etmediler

2022-11-20 18:00 - Kültür Sanat

Cayman Adaları bayraklı Türkiye yapımı yat Fethiyeye geldi

2022-11-23 20:00 - Magazin

KOAH hastalarına uyarı

2022-11-18 13:30 - Sağlık

Ortopedi ve Travmatoloji Uzm.Op.Dr.Güngör “Tütünün zarar vermediği organ yok”

2022-11-23 10:00 - Sağlık

Büyükşehirden 13 İlçede şeker ölçümü

2022-11-18 11:30 - Sağlık

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan stantta antibiyotik kullanımına dikkat çekildi

2022-11-24 14:00 - Sağlık

Muğlada vatandaşlara KOAH ile ilgili bilgilendirme yapıldı

2022-11-19 09:30 - Sağlık

Muğlanın atık ve içme suları analiz ediliyor

2022-11-23 14:00 - Sağlık

Muğlada şiddetli yağış bazı cadde ve sokakları sular altında bıraktı

2022-11-23 20:00 - Asayiş

Muğlada yolcu otobüsü refüje çarpıp karşı şeride geçti

2022-11-23 18:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Üçte biri sigara içen bir toplumda yaşamak istemiyoruz"

11:55 - Sağlık

Rahim ağzı kanserinde "Aşı, tarama ve korunma ipuçları" ile riski sıfıra indirin

11:36 - Sağlık

75 yaşında ‘minimal invaziv’ yöntemiyle bypass olan hastaya doktorlardan mesaj: "Bu seni 40 sene götürür"

11:34 - Sağlık

Malatya’da Menopoz Okulu’nda kadın sağlığına yönelik eğitimler sürüyor

11:26 - Sağlık

Kış aylarının doğal antibiyotiği tarhana çorbası yoğun talep görüyor

11:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Asansöre idrarını yapıp kuş çalan şüpheli lise öğrencisi çıktı

10:01 - Asayiş

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

09:43 - Asayiş

Menteşe’de sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

15:41 - İnsan

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor