İSTANBUL’DA SANATSAL İFADEDE UYUMLAR VE FARKLILIKLAR

NeoArtGallery Kültür Derneği’nin SİNTESİ sergisi 13. Edisyonu, "Sanatsal İfadede Uyumlar ve Farklılıklar" temasıyla Mega Art (İtalya) işbirliği ve Evrim Sanat Galerisi (Türkiye) ev sahipliğinde sanat izleyicisiyle buluştu.

Kültür Sanat - 3 hafta önce

NeoArtGallery Kültür Derneği tarafından yürütülen SİNTESİ sergisi 13. Edisyonu, "Sanatsal İfadede Uyumlar ve Farklılıklar" temasıyla, 59 uluslararası sanatçının eserlerinin yer aldığı Mega Art (İtalya) işbirliği ve Evrim Sanat Galerisi (Türkiye) ev sahipliğinde 25 Mayıs günü gerçekleşen açılış ile sanat izleyicisiyle buluştu.

İzleyicilere duygusal ve kavramsal bir yolculuk deneyimi sunmayı amaçlayan sergi farklılık ve birlik arasındaki ilişkiyi yansıtan eserler, sanatsal diyaloğu zenginleştirerek yeni bakış açıları ve vizyonlar sunuyor.

 

MERKEZİ ROMA’DA BULUNUYOR

Merkezi Roma’da bulunan NeoArtGallery Kültür Derneği’nin kurucuları Ferdan Yusufi ve Giorgio Bertozzi 13.Edisyonu gerçekleşen SİNTESİ projesi hakkında düşüncelerini şu şekilde aktardılar: “16 yıl önce, İtalyan-Türk kültürel ortamında cesur bir fikir şekillendi. Çağdaş sanatı algılama ve deneyimleme biçimimizi dönüştürecek bir girişime yol açtı. Sanat yoluyla kültürel alışverişi teşvik etmek amacıyla oluşturulan kolektif sergi SİNTESİ, İtalyan Kültür Enstitüsü himayesinde ilk edisyonuyla İstanbul'da CKM Kültür Merkezi’nde başladı. Bu sergi, İtalya ile Türkiye arasındaki sanatsal diyalogda bir referans noktası haline gelmiş, çağdaş sanatsal ifadelerin çeşitliliğinin ve zenginliğinin desteklenmesinde temel bir rol oynamıştır.”

İTALYAN VE ULUSLARARASI SANATÇILAR İÇİN BİR VİTRİN

SİNTESİ, kurulduğu günden bu yana işbirliği ve kültürlerarası değişim ruhunu bünyesinde barındırdığının belirtildiği açıklamada, “İtalyan ve uluslararası sanatçılar için bir vitrin olarak tasarlanan sergi, sergi mekanlarını İtalya ve Türkiye arasında değiştirerek yıllar içinde kendini geliştirmeyi başarmıştır. Roma ve İstanbul'un yanı sıra Floransa, Erzurum ve Bursa gibi şehirlerde de sergilenen SİNTESİ, geniş bir izleyici kitlesine ulaşabilecek ve ilham verebilecek bir sanatsal yolculuğu beraberinde getirmiştir. Bu yıl 13. Edisyonunda "Sanatsal İfadede Uyumlar ve Farklılıklar" temasını işleyen SİNTESİ, çağdaş sanatta birlik ve çeşitlilik ilişkisinin yansımasına benzersiz bir katkı sunan 59 uluslararası sanatçıya yer vermektedir. Sergi, resimsel, heykelsi, fotografik ve performans çalışmalarını içererek izleyiciyi duygusal ve kavramsal bir yolculuğa davet etmektedir” denildi.

 

SERGİDE YER ALAN SANATÇILAR

Sergide yer alan sanatçılar: Mariangela Agliata, Meltem Akkaya, Elif Ajdarkosh, Eleni Anagnostatos (Elessa), Seren Ceren Asyalı, Su Barikan, Katy Bishop, Katarzyna Buczylowska, Marilu Caminiti, Beatríz Cárdenas, Serena Casali, Claudio Castellani, Andrea Cervone, Paolo Corsoni, Mehmet Dağlı, Ornella De Rosa (Dro), Annamaria De Vito, Cristina Del Rosso, Elif Dinçman, Manolya F. Vivas, Cristina Fornarelli, Annaick Fougeray, Salvatore Gerbino, Natallia Gillo Piatrova Parmeggiani, Claudio Giulianelli, Neşever Gür, Nelson Hamza Sule, Karmin Schafer Hansen, Hidayet Akalan, Serdal Kesgin, Aysel Kul, Nazan Kuşçu, Steffy Leroy, Michel Marant, Kimberly McGuiness, Mauro Molinari, Sara Montani, Federico Morelli, Katia Papaleo, Pasquale Pazzaglia, Danilo Preto (Preda), Camille Ross, AminaSander, Günsu Saraçoğlu, Sema Sevgen, Hilmi Şimşek, Soales, Alvaro Spagnesi, Arianna Spizzico, Oria Strobino, Funda Tarakçıoğlu, Zekiye Tellioğlu, Aliza Thomas, Adriana Tipaldi, Eugenio Tocchet, Katerina Tsitsela, Valter Vari, Michela Velardita, Paola Zannoni.

 

SERGİ 6 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK

Evrim Sanat Galerisi’nde 6 Haziran 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatsal bir diyaloğa ve karşılıklı anlayışa zemin oluşturarak izleyicileri sanatı keşfetmeye davet ediyor. SİNTESİ, sadece bir sergi boyutuna sahip olmayıp aynı zamanda sanatçılar, eleştirmenler ve sanatseverler arasında buluşma ve diyalog fırsatı sunuyor. Kültür ve sanatsal kimlik üzerine tartışmayı teşvik etmeyi amaçlayan sergi, çeşitlilik ve sanatsal dilin evrenselliğini kutlayarak bir diyalog ve karşılıklı anlayış alanı oluşturuyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Abdal Musa Anma Etkinlikleri 40. kez düzenlenecek

16:17 - Kültür Sanat

Türkiye’nin sanatsal oteline yoğun ilgi

16:17 - Kültür Sanat

Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi dualarla açıldı

13:55 - Kültür Sanat

Samsun Kültür Yolu Festivali sona erdi

11:08 - Kültür Sanat

Atalarından gelen bayramlaşma geleneğini sürdürüyorlar

11:07 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kartal’da 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı

21:58 - Asayiş

Bebek arabası kapıya sıkışınca öfkelenen baba sürücüye saldırdı

21:53 - Asayiş

Kastamonu’da ‘huzur uygulaması’: Aranan şahıslar yakalandı

21:52 - Asayiş

Araç hırsızlığından aranıyordu: Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanırken yakayı ele verdi

21:34 - Asayiş

Çankırı’da arazi yangını

21:24 - Asayiş