?>

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, YENİ MÜFREDATI ONAYLADI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılan yeni müfredatı onayladı

Eğitim - 1 yıl önce

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılan yeni müfredatı onayladı. Bu yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Tekin tarafından resmen kabul edildi. Tekin, yeni müfredatla ilgili yaptığı açıklamada, teknoloji kullanımında insani değerlerin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Tekin, açıklamasında şunları söyledi:

"26 Nisan itibarıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla bir müfredat değişikliği paketini kamuoyuna sunduk. Güncel gelişmelere uyum sağlayacak bir müfredat hazırladık. Çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmasını amaçladık. Dijital okuryazarlık ve yapay zeka uygulamalarını eğitim süreçlerine entegre ettik. Dünya hızla değişiyor ve bu sürece ayak uydurmamız gerekiyor. Ancak, insani değerlerimizden de uzaklaşmamalıyız. Yeni müfredat modelinde teknolojik gelişmelere ayak uyduracağız ama insani değerlerimizi de koruyacağız."

 

Talim ve Terbiye Kurulu'ndan Onay Alındı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçtiğini belirtti. Demirli, müfredatın oluşturulma süreci hakkında şu bilgileri verdi:

"Yeni müfredat taslağına dair iletilen tüm görüş ve öneriler özenle değerlendirildi. Askı sürecinde, eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek incelendi. Bu süreçte öğretim programlarında bazı genel düzeltmeler yapıldı. Şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda tüm görüş ve öneriler öğretim programlarına yansıtıldı. 26 dersin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları, 16-22 Mayıs tarihlerinde Kurul'da görüşülerek onaylandı."

 

Kademeli Olarak Uygulanacak

 

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinden başlayarak kademeli olarak uygulanacak. Onaylanan yeni öğretim programlarına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

 

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Tartışmaları

 

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılan yeni eğitim-öğretim programları, bazı tartışmalara yol açtı. Bu modelin, mevcut programlardaki eksiklikleri gidermekten çok ideolojik bir gündemle hazırlandığı yönünde eleştiriler bulunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

BEUN eğitimde kalite yolculuğunu sürdürüyor

12:32 - Eğitim

İstanbul’dan Düzce’ye özel eğitim köprüsü

16:24 - Eğitim

Diyarbakır’da bursluluk sınavını kazanan 33 öğrenci tebrik edildi

13:11 - Eğitim

Prof. Dr. Harun Çiftçi’den 1 milyon 210 bin TL maaş aldığı iddialarına cevap

10:42 - Eğitim

Dijital dönüşümde zirveye

10:35 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan