?>

BÜYÜKŞEHİR SAĞLIK HİZMETLERİ İLE VATANDAŞLARIN YANINDA

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetlerinden yararlanan yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlara evlerinde reçete yazma hizmetini başlattı.

Gündem - 11 ay önce

Vatandaşların Evde Bakım Hizmeti ile yanında olan Büyükşehir Belediyesi gerekli izinleri alarak hekimleri ile reçete yazma dönemini de başlattı. Uygulama ile Büyükşehir Belediyesi hekimleri, vatandaşların raporlu ilaçlarını medulla sistemi üzerinden yazarak eczanelerden ücretsiz bir şekilde ilaçlarını almalarını sağlamaya başladı. Evde Bakım hizmetinden yararlanan Sezen Elcik reçete yazma hizmeti ile hayatlarının daha da kolaylaştığını, bu hizmetten çok memnun olduklarını söyledi.

Gülümser Taş; “Sağlığımız için bizlerin yanında olan ekiplerin Allah ayaklarına taş değdirmesin”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım hizmetlerinden yararlanan Gülümser Taş ekiplerin haftada iki gün kendilerini ziyarete geldiklerini ve kendilerinden çok memnun olduklarını belirtti. Gülümser Taş; “Hastamız yataktan kalkamıyor, kalçası kırık, ayaklarında, topuklarında yaralar var. Ondan dolayı pansumancılarımız eve geliyor. Haftanın iki günü Salı ve Cuma Büyükşehir ekipleri, Pazartesi ve Perşembe hastaneden geliyorlar. 2 sene oldu yaralar başlayalı, diyaliz de 2016’da başladı. Sağlık hizmetlerinden çok memnunum, herkese teşekkür ederim, Allah ayaklarına taş değdirmesin.” dedi.

Sezen Elcik; “İlaçlarımızı evde yazıyorlar, getiriyorlar”

Evde Bakım hizmetinden yararlanan bir diğer vatandaş Sezen Elcik de sağlık hizmeti ile hayatlarının kolaylaştığını ve bu hizmetten çok memnun olduklarını söyledi. Sezen Elcik; “Evde bakım, pansuman, tıraş şimdi de reçete yazma hizmetlerinin hepsinden çok memnunuz. Hayatımız kolaylaştı çünkü bizler çok yaşlandık. İlaçlarımızı yazıyorlar, getiriyorlar.” dedi.

Nazik Kılıç; “Tıraş, ambulans, reçete hizmetlerinin hepsinden çok memnunuz”

Sağlık hizmetlerinden yararlanan Nazik Kılıç’da babasının çok yaşlandığını, apartmanda inip çıkmasının zor olduğunu, ambulans hizmetleri ve diğer hizmetlerden yararlandıklarını söyledi. Nazik Kılıç; “Ben evde bakım hizmetlerinden çok memnunum en başta berber hizmetinden gelip tıraşını yapıyorlar. Babamın inip çıkması çok zordu. Hasta nakil hizmeti ile ekipler gelip götürüyorlar. Hizmetlerin hepsi için teşekkür ediyorum.” dedi. 

Dr.Mehmet Furkan Deniz; “Hastalarımızın sağlık kuruluşlarına gitmelerine gerek kalmadan reçetelerini yazıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetlerinde görevli doktor Mehmet Furkan Deniz hastaneye, sağlık kuruluşlarına gidemeyen vatandaşların muayenesi yanında artık reçete de yazabildiklerini söyledi ve bu hizmetle sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltacağını belirtti. Dr.Mehmet Furkan Deniz; “Evde bakım hizmetleri ile hastaneye gidemeyen, evde bakıma muhtaç, yatağa bağımlı hastaların günlük bakımları, yatak yaraları gibi durumlarla ilgili hastalarımıza yardımcı oluyoruz. Yeni hizmetimizle medulla sistemine giriş yaptık. Evde bakım hastalarına evde bakım reçetesi verebiliyoruz. Bunlar raporlu ilaçlar, birinci basamak ilaçlar olabilir. E reçete olarak yazabiliyoruz. Reçete numarası ile ilaçlarını alabiliyor, sağlık kuruluşlarına da ilaç yazdırmaya gitmelerine gerek kalmıyor.” dedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

İlgili Haberler

İçme suyunu sınırlı kullanan köyde yıllar sonra gelen sevinç

22:50 - Gündem

Zirai dona karşı sigorta yaptıran çiftçilerin zararları inceleniyor

21:17 - Gündem

Öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu

21:11 - Gündem

Kınalıada açıklarında müsilaj alarmı, deniz salyası havadan görüntülendi

19:27 - Gündem

Bakan Kurum: "Hep birlikte elimizi, gövdemizi taşın altına koymak durumunda olduğumuzu, burada net bir şekilde ifade ettik"

18:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş