?>

Öğretmenler korosu Kahtalı Mıçe’yi anma gecesi düzenledi

öğretmenler korosu kahtalı mıçe’ye türkülerle duygu dolu anma gecesi düzenledi

Kültür Sanat - 1 hafta önce

Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Türk Halk Müziğinin efsanevi isimlerinden Kahtalı Mıçe anısına düzenlenen kültürel etkinlik, duygu dolu anlara sahne oldu.

Etkinlik, Kahtalı Mıçe’nin hayatını ve sanat yolculuğunu konu alan kısa bir belgesel gösterimiyle başladı. Sanatçının yaşamından kesitler sunulan bu gösterim, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Böylece Kahtalı Mıçe’nin yalnızca müziğiyle değil, yaşam öyküsüyle de hafızalarda iz bırakan mirası bir kez daha saygıyla anıldı.

Kahtalı Mıçe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, müzisyen Mahir Aslan’ın şefliğini yaptığı öğretmenlerden oluşan koro ve eşlik eden müzisyenler, izleyicilere adeta bir müzik ziyafeti sundu.

Programa, Kahta Kaymakamı Muhammed Usame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Ersan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonu tamamen dolduran katılımcılar, halk müziğinin güçlü ezgileriyle hem hüzünlendi hem de unutulmaz bir gece yaşadı.

Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın kendi kaleme aldığı şiiri seslendirmesi oldu. Duygularını içten bir şekilde dile getirdiği bu anlamlı şiir, salondaki dinleyicilerden büyük alkış aldı. Başkan Hallaç’ın etkileyici yorumuyla okuduğu şiir, geceye damgasını vurdu.

Başkan Hallaç, "Bu anlamlı geceye katkı sunan tüm eğitimcilerimize, sanatçılarımıza ve yoğun ilgi gösteren kıymetli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kahtalı Mıçe gibi halkımızın gönlünde taht kurmuş değerlerimizi yaşatmak, genç nesillere tanıtmak ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bu tür etkinliklerle hem geçmişimizi yad ediyor hem de geleceğimize ışık tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

İlgili Haberler

OMÜ, halk danslarında Türkiye birincisi oldu

15:39 - Kültür Sanat

Eskişehir bağımsız kısa film festivali başladı

15:37 - Kültür Sanat

TRT Türk sanat müziği personel korosu konseri 33’üncü yılında

15:24 - Kültür Sanat

Burhaniye’de tarihi bindallı ilgi gördü

15:26 - Kültür Sanat

El emeği ürünler Dilovası’nda sergilendi

14:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

12:47 - Asayiş

Cep Telefonları Organ Haline Geldi

12:26 - Teknoloji

Narin Güran Cinayetinde Duruşma Ertelendi

12:16 - Asayiş

Tarihi Su Sarnıcı Yeniden Hayat Buluyor

11:59 - Kültür Sanat

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 15 milyar TL’lik derbi

11:32 - Spor