?>

Şampiyon güreşçi Nesrin Baş, Tokat’ta kız çocuklarına örnek oldu

TOKAT'TA DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİ NESRİN BAŞ'IN BAŞARILARI KENTTE KIZ ÇOCUKLARININ GÜREŞE İLGİSİNİ ARTIRIRKEN, GENÇ SPORCULAR ONUN İZİNDEN GİDEREK AY-YILDIZLI BAYRAĞI DALGALANDIRMAYI HEDEFLİYOR.

Spor - 1 hafta önce

Tokat’ta dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Nesrin Baş’ın başarıları kentte kız çocuklarının güreşe ilgisini artırırken, genç sporcular onun izinden giderek ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmayı hedefliyor.

Tokat’ta yetişen ve dünya ile Avrupa şampiyonalarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden milli güreşçi Nesrin Baş, Tokatlı kız çocuklarına ilham oldu. Son dönemde elde ettiği şampiyonluklarla dikkat çeken Baş’ın başarısı, kentte kız çocuklarının güreşe olan ilgisini artırdı. Antrenmanlara katılan kız sporcular, Nesrin Baş gibi şampiyon olmayı hedefliyor. Özellikle kız çocuklarının güreş branşına gösterdiği talep, spor camiasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Bugüne kadar güreşte birçok dünya ve Avrupa şampiyonlarının, Tokat’tan çıktığını hatırlatan Tokat Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Asım Kara, "Bugüne kadar dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarttık. Kulübü tekrar aktif hale getirerek Tokat’taki sporseverlere hizmet etme noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tokat’tan biliyorsunuz Ali Yücel, Hüseyin Akbaş, Nesrin Baş çıktı. Biz de aynı şekilde Tokat’tan aynı şampiyonlar çıkması için çocuklarımıza, gençlerimize katkı vermeye çalışıyoruz. Özellikle son dönemde Nesrin Baş’ın şampiyon olmasından sonra kız çocuklarından, spor camiasından güreşe ayrı bir talep olmaya başladı. Kız çocukları daha bir hevesli geliyorlar. Biz de bu noktada güreş ve basketbol branşlarında çocukları çalıştırıyoruz. Güreşte 40, basketbolda ise 250 sporcumuz var. Biz yeni Nesrin Baş’ları çıkartmak için elimizden geldiğince destek veriyoruz. Çocuklarımıza bu noktada çok hevesliler, çok gayretliler. Biz de inşallah onlardan şampiyonluk dereceler bekliyoruz" dedi.

Güreş antrenmanlarına katılan kız çocukları ise Nesrin Baş’ın müsabakalarını izleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Baş’ı kendilerine örnek aldıklarını belirten genç sporcular, ileride onun gibi milli formayı giyerek Türk bayrağını göndere çektirmek istediklerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Metin Ergun “kamu kurumları zarar ediyor, faturayı millet ödüyor”

2025-12-22 11:26 - Ekonomi

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

Türkiye güzelini seçti

2025-12-18 10:25 - Magazin

İlgili Haberler

Sağlık ERVA, madalyalara ambargo koydu

16:30 - Spor

Chelsea’de Enzo Maresca dönemi sona erdi

15:41 - Spor

Melikgazi’nin Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde rakibi Emlak Konut

15:34 - Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor

14:11 - Spor

Karşıyaka’da Mehmet Güneş’le yollar ayrıldı

13:47 - Spor

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan