?>

Sanatçılar Misi’nin hikayesini anlatacak

Nilüfer belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan misi sanat evi, konserve: Kentlerarası misafir sanatçı programı ağı projesi kapsamında misafir sanatçıları ağırlıyor. 3 hafta boyunca misi’de konaklayacak olan sanatçılar, deneyimlerini sergiye dönüştürecekler.

Kültür Sanat - 10 ay önce

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan Misi Sanat Evi, KONSERVE: Kentlerarası Misafir Sanatçı Programı Ağı projesi kapsamında misafir sanatçıları ağırlıyor. 3 hafta boyunca Misi’de konaklayacak olan sanatçılar, deneyimlerini sergiye dönüştürecekler.

Nilüfer Belediyesi, Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı tarafından desteklenen KONSERVE: Kentler Arası Sanatçı Değişim ve Misafirlik Programı Ağı kapsamında şehir dışından gelen misafir sanatçıları ağırlıyor. 21 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında Sanatevi’nde konaklayan sanatçılar Ayça Değirmenci, Çiğdem Üçüncü, Damla Yalçın ve Yekateryna Grygorenko, kentin ekolojik ve somut olmayan kültürel miras değerlerinden esinlenerek çeşitli eserler üretiyor.

Proje Yürütücülerinden Esra Okyay, sanatçıların geleneksel kültür üzerinden gözlemde bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Program kapsamında sanatçılar, kırsal mahallere giderek gözlem yapıyorlar. Bunlardan birisi de Misi. Gelen sanatçılar, bölgede geçirdikleri süre içinde geleneksel kültür, gündelik hayat, oraya ait alışkanlıklar üzerine bir gözlemde bulunuyor. Ama uzaktan bir gözlem değil. Burada 3 hafta boyunca hayatı birlikte yaşıyoruz aslında. Misililer ile komşuluk ediyoruz, hikayelerini dinliyoruz. Artık aramızda bir gönül bağı oluştu. Süreç sonunda her sanatçının kişisel deneyimleri, gözlemi bir esere dönüşecek. İzmir’de ve Nilüfer’de eserler sergilenecek. Ama amacımız Misi’yi anlatmak.”

Programa katılan sanatçı Damla Yalçın, “Sanatsal olarak kendimizi geliştirdiğimiz bir süreç oldu. Döndüğümüzde de burayla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Ayça Değirmenci, ise programın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Değirmenci, “Kendi çemberimden çıktığım bir deneyim oldu. Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanat anlamında imrenilen bir belediye olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarının devamını dilerim” diye konuştu.

Yekateryna Grygorenko ise birlikte kaldıkları sanatçılarla aynı zamanda birbirlerini de beslediklerini söyledi. Grygorenko, “Misi’nin çok derin bir hikayesi var. Burada Misi’nin seslerini kaydediyorum. Bu kayıtlar ile bir iş üreteceğim. Seslerin benim üzerimde uyandırdığı duyguları kağıda yansıtıyorum” dedi.

Programa eş zamanlı olarak Bursalı sanatçılar Merve Kubat,Merve Özel, Fevziye Özocak,Nuveyba Tahmaz veAli Yılmaz Sanat Kahvesi’nde Misi üzerine düşünüp, üretiyorlar. Sanatçıların eserleri süreç sonunda İzmir ve Nilüfer’de ziyarete açılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

BAYBURT’TA İNSANLARI, SANATI, TOPLUMU ETKİSİNDE BIRAKAN BAKSI MÜZESİ

2024-07-01 10:55 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE TURİZM ATAĞI

2024-07-02 16:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Depremde hasar gören 6 ibadethane, restorasyonu sonrası ibadete açıldı

15:58 - Kültür Sanat

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

16:06 - Kültür Sanat

Gurbet Göncü Camii, dualarla hizmete açıldı

15:06 - Kültür Sanat

Mersin’de ’Tükenmeyen Sevgiler, Dönüşen Eserler Sergisi’ açıldı

14:41 - Kültür Sanat

Vakıf Haftası’nda Osmangazi ve Orhangazi için hatim indirildi

14:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Ailesinin eski kocasıyla barışma ısrarlarına öfkelenen genç kadın 4. kattan atladı

16:10 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş

Güvenlik Görevlisinden Okulda Vahşet

12:16 - Asayiş

Üç bin yıllık miras

12:13 - Kültür Sanat