?>

Tarımsal sulama kanalları temizlendi

Tarımın yoğun olarak yapıldığı izmit bayraktar mahallesi'nde arazileri besleyen sulama kanallarının temizlik ve bakımı tamamlandı.

Gündem - 1 yıl önce

Tarımın yoğun olarak yapıldığı İzmit Bayraktar Mahallesi’nde arazileri besleyen sulama kanallarının temizlik ve bakımı tamamlandı.

İzmit Bayraktar Mahalle Muhtarı İbrahim Pala, tıkalı olan su kanallarının temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulundu. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Takımı ekipleri, tarımın yoğun olarak yapıldığı Bayraktar’da, arazilerin sulandığı 8,5 kilometrelik kanalın ve kanaletlerin temizlik ve bakım çalışması yaptı. Kanallarda su akışına engel olan toprak birikintisi, ot ve ağaç dalları temizlendi. Çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren ekipler, kanal boyunca iş makineleri ve makinelerin giremediği yerlerde insan gücüyle temizleme çalışması yaptı. Eskiyen ve kullanılmaz hale gelen kısımlara koruge boru monte edildi. Çiftçiler de gönüllü olarak imece usulü ile çalışmalara katılarak, ekiplere destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı sulama sezonunun sorunsuz olması için yaz boyunca kent genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ilçelerin farklı noktalarındaki kanalların temizlenmesine devam edecek. Şu ana kadar Kocaeli genelinde 100 bin dekar tarım arazinin su ihtiyacını karşılayan sulama kanalların bakım, onarım ve temizlik çalışmaları tamamlandı. "Su kanallarının bazı yerleri kullanılmaz haldeydi, bunları yenilediler"

Bayraktar Mahalle Muhtarı İbrahim Pala, köyde sulama kanalları ile ilgili sıkıntı olduğunu belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldi, iş makineleriyle kanalların temizliğini yaparak, sulamaya açtı. Tahir Büyükakın başkanımız, özellikle tarıma ve çiftçiye çok önem veriyor. Bu konuda bize ciddi anlamda destek sağlıyor. Su kanallarının bazı yerleri kullanılmaz haldeydi, bunları yenilediler. Köydeki çiftçi vatandaşlarımız da imece usulüyle bu çalışmaya destek verdi. Başkanımız mazot, gübre, tohum olmak üzere her türlü desteği çiftçilerimize veriyor. Biz de elimizden geldiği kadar sebze ve meyve başta olmak üzere ekip biçiyoruz, ürünlerimizi yetiştiriyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Denizden çıkan atıklar profesörü sinirlendirdi: "Deve kuşu gibi kafasını kuma gömüyor ama vücudu dışarıda"

10:45 - Gündem

Çeşme’de 14 plaj ve 2 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak

10:42 - Gündem

Gölbaşı Belediyesi’nden Mogan Gölü’nde müsilaj temizliği ve ilaçlama

10:42 - Gündem

Kozan’da TOKİ tarafından inşa edilen deprem ve sosyal konutlarında sona gelindi

10:34 - Gündem

Muğla’da veteriner hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi

10:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'nin Enerji Vizyonu Viyana'da Tanıtıldı

17:05 - Siyaset

Uyuşturucu operasyonlarında 20 tutuklama

16:48 - Asayiş

21 Saat Süren Mücadele Zaferle Sonuçlandı

14:29 - Asayiş

Yağmur Sonrası Denize Girmek Tehlikeli

14:05 - Sağlık

Yapay Zeka Araçlarında "Tembelleşme" Tehlikesi

14:00 - Teknoloji