?>

Vatan Partisinden İBB’nin İGDAŞ’ı halka arza açması kararına tepki

Vatan partisi istanbul il başkanı ibrahim okan özkan, ibb’nin igdaş’ı halka arz açma kararına tepki göstererek, “imamoğlu’nun dillerinden düşürmediği 16 milyonun temsilciyiz diye her yerde aktardığı 16 milyonluk istanbul halkının ezecek ve piyasanın altında bırakarak geleceğineine terk edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Genel - 1 yıl önce

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, İBB’nin İGDAŞ’ı halka arz açma kararına tepki göstererek, “İmamoğlu’nun dillerinden düşürmediği 16 milyonun temsilciyiz diye her yerde aktardığı 16 milyonluk İstanbul Halkının ezecek ve piyasanın altında bırakarak geleceğineine terk edeceklerdir” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ’ı 10 milyar dolar değerlemeyle halka arz edecekleri açıklamasına Vatan Partisi tepki gösterdi. Partinin İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Beyoğlu’nda bulunan il başkanlığı binasının toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Halka arz adı altında sözü edilen, özelleştirmedir”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, “Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ’ı 10 milyar dolar değerlemeyle halka arz edeceklerini açıkladı. Yapılan hazırlığa göre İBB, İGDAŞ’ta yüzde 90’ın üzerindeki hissesini yüzde 20’nin altına indirmeyi planlıyor. İGDAŞ sonrası İSPARK, Hamidiye Su ve Halk Ekmek de halka arzı konuşulanlar arasında. İGDAŞ’ın halka arzına ilişkin İBB Başkanı İmamoğlu ise şu ifadeleri kullanmaktadır: ’Halka arz özelleştirme anlamına gelir mi? Tam anlamıyla gelmez. Halka arz mümkün müdür? Mümkündür. Gündemimizde yok mudur? Hayır, vardır.’ Bu açıklamalardan ne anlıyoruz? İGDAŞ başta olmak üzere İBB’nin altın yumurtlayan tavuklarının halka arz edilmesi yani özelleştirilmesi gündemlerinde. Halka arz adı altında sözü edilen, özelleştirmedir” dedi. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi babanızın çiftliği değildir”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Özkan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi babanızın çiftliği değildir. İBB Meclisinde çoğunluğu elde eden CHP’nin ilk hazırlıklarından biri özelleştirme oldu. Her ne kadar yeni hizmetler için kaynak oluşturma amacıyla bu girişimlerde bulunduklarını söyleseler de doğalgazın İstanbul halkına dağıtımını piyasanın insafına terk edecekler. Özelleştirme ve halka arz bu demektir. Piyasanın insafına terk ederek İstanbul Halkını İmamoğlu’nun dillerinden düşürmediği 16 milyonun temsilciyiz diye her yerde aktardığı 16 milyonluk İstanbul Halkının ezecek ve piyasanın altında bırakarak geleceğine terk edeceklerdir” şeklinde konuştu. “İstanbul halkı yüksek fatura tehlikesiyle karşı karşıya kalacak”

Özelleştirmenin İstanbul halkını etkileyeceğini söyleyen Özkan, “Özelleştirmelerden her zaman büyük hak kayıpları ortaya çıktı. Belediye şirketlerine bağlı çalışan işçiler hak kaybına uğrayacak, İstanbul halkı yüksek fatura tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bunun örneğini elektriğin özleştirilmesinde de gördük. Vatandaşımızın yüksek elektrik faturalarıyla boğuşmasının sebebi elektrik dağıtım şirketlerinin kâr amacı gütmesiydi” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

 PUCCA'NIN EV SAHİBİ DAİRENİN SON HALİNİ PAYLAŞTI

2024-05-24 17:52 - Magazin

İlgili Haberler

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne "Anne Dostu Hastane" Belgesi

06:58 - Genel

TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Gaziantep’te esnaf odası başkanlarıyla buluştu

21:04 - Genel

ABD, Nimitz uçak gemisini Orta Doğu’ya sevk ediyor

20:56 - Genel

İran-İsrail gerginliği: Yüksekova Esendere Gümrük Kapısı’nda 2 kilometre tır kuyruğu oluştu

20:45 - Genel

Malgaç Baskını ve Yörük Ali Efe 106. yılında anıldı

18:56 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş