USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

100 ülkeye ihracat yapan firma, Samsun’da üretim yapacak

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI ÖNCÜLÜĞÜNDE TOPLANAN HAVZA OSB YÖNETİM KURULU, 100’E YAKIN ÜLKEYE HİJYEN ÜRÜNÜ İHRAÇ EDEN FABRİKAYI YERİNDE İNCELEDİ. VALİ TAVLI, FABRİKANIN SAMSUN’UN İHRACAT VE İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAĞINI İFADE ETTİ.

100 ülkeye ihracat yapan firma, Samsun’da üretim yapacak
26-11-2025 10:25

Samsun Valisi Orhan Tavlı öncülüğünde toplanan Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, 100’e yakın ülkeye hijyen ürünü ihraç eden fabrikayı yerinde inceledi. Vali Tavlı, fabrikanın Samsun’un ihracat ve istihdamına önemli katkıda bulunacağını ifade etti.


Havza OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Mustafa Sezen, Erkan Acar, Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Mehmet Işık, Yeni OSB Müdürü Oğuz Keleş ve Havza OSB Müdür Vekili Vural Tokmak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı çalışmaları, firmalardan gelen talepler, OSB genişleme alanında öncelikli kamulaştırılacak alanlar, genişleme alanında elektrik altyapı çalışması hazırlıkları, parselasyon planının ve dağıtım cetvellerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayına sunulması konuları görüşüldü. Doğalgaz hattı bağlantısı konusunda bilgilendirme yapıldı.


Toplantının ardından, Havza OSB’de tahsis edilen 220 bin m2 alanda faaliyet gösterecek kimya ve hijyen sistemleri fabrikasının ilk etapta yapılan 30 bin m2 ruhsatlandırılmış kapalı alanın çalışmaları yerinde incelendi. Sanayi geçmişi 1980’li yıllara dayanan ve 2003 yılında endüstriyel hijyen sektörüne giriş yapan firmanın kağıt ürünleri, kokulandırma ürünleri, temizlik kimyasalları, dispanserler, kullan-at hijyen ürünleri, elektronik hijyen ürünleri gibi toplu kullanım alanlarından kişisel hijyen ihtiyaçlarına kadar yaklaşık 200 ürünlük geniş bir yelpazede hijyen ürünleri üretimi gerçekleştirerek ürünlerini 100’e yakın ülkeye ihraç ettiği belirtildi.


Vali Orhan Tavlı, Havza OSB’de de hijyen ürünleri üretecek olan firmanın "Kuzeyin Üretim Merkezi Samsun"un, Havza’nın ve bölgenin üretimine, istihdamına ve ihracatına güçlü bir katkı yapacağını söyledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ