USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

150 bin abonenin tüketimi kadar su kurtarıldı

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (SASKİ), 2025 YILI ALTYAPI ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN VERİLERİ PAYLAŞTI.

150 bin abonenin tüketimi kadar su kurtarıldı
02-01-2026 15:01

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2025 yılı altyapı çalışmalarına ilişkin verileri paylaştı. Bir yıl içerisinde 340 kilometre yeni hat inşa eden ekipler, kayıp-kaçakla mücadele ve altyapı yenileme çalışmaları sayesinde toplamda 11 milyon 515 bin metreküp su tasarrufu sağladı. Kurtarılan bu miktarın, yaklaşık 150 bin abonenin bir yıllık su tüketimine denk geldiği açıklandı.


Şehir genelinde çevre koruma yatırımlarına ağırlık veren SASKİ, yıl boyunca 8 farklı arıtma tesisinde toplam 49 milyon 767 bin metreküp atık suyu arıtarak doğaya deşarj etti. Kaçak su kullanımına karşı da denetimlerini sıkılaştıran ekipler, 27 binden fazla adreste kontrol yaparak israfın önüne geçti. Ayrıca, Sapanca Gölü üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla kente 50 yeni yeraltı su kaynağı kazandırılarak sisteme entegre edildi.


Şehrin gelecekteki su arz güvenliğini sağlamak için Ballıkaya Barajı isale hatları ve Kaynarca İleri Biyolojik Arıtma Tesisi gibi stratejik projelerde adımlar atıldı. Sapanca, Akyazı ve Hendek ilçelerini kapsayan 108 kilometrelik yeni içme suyu hattı projesi için de ihale süreçleri başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, altyapı yatırımlarının 2026 yılında da su kaynaklarını koruma ve kesintisiz hizmet odaklı süreceğini ifade etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ