USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

81 İlde Göçmen Kaçakçılığına Büyük Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde yapılan denetimlerde 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 972 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

81 İlde Göçmen Kaçakçılığına Büyük Operasyon
16-12-2025 11:27
16-12-2025 11:31

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildiğini duyurdu. Yerlikaya, denetimler kapsamında 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 55 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını bildirdi.

Denetimlerde 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığını belirten Yerlikaya, bu kontroller sonucunda 972 düzensiz göçmenin tespit edildiğini kaydetti. Türkiye’nin göç yönetiminde insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı bir anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Yerlikaya, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz verilmediğinin altını çizdi.

Göç konusunun; düzenli göç yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, insan ticaretiyle mücadele ile entegre sınır yönetimi başlıkları altında tüm boyutlarıyla ele alındığını ifade etti.

Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalara; Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın katıldığı bildirildi. Denetimlerde 28 bin 581 personel ve 9 bin 109 ekip görev alırken, 5 bin 702 noktada uygulama yapıldı.

Çalışmalar kapsamında 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 diğer alan olmak üzere toplam 15 bin 154 yer kontrol edildi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.


Editor : GÜLDEMET KIZIL
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ