USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marmaris Yağmura Doydu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hafta başı başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur , hayatı olumsuz etkiledi. 4 günde metrekareye 284 kilogram yağış ın düştüğü bölgede sağanak yağışın hafta başına kadar süreceği bildirildi.

Marmaris Yağmura Doydu
11-03-2017 12:00

Marmaris kış sezonun en yağışlı günlerini geçiriyor. ilçede 4 gündür aralıksız süren yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle Gökova-Marmaris ve Marmaris Datça yolunda aralıklarla heyelanlar meydana geldi. Çevre mahallelerde dere yatakları taşarken ekili tarım alanlarını da göle döndü. Hisarönü mahallesinde okuldan dönen çocuklar derenin taşması sonucu kapanan yoldan velilerinin omuzlarında evlerine gidebildi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan biliye göre, ilçede 4 gündür etkili olan sağanak yağış metrekareye 284 kilogram yağış bıraktı.Bugün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ise 3 saatte metrekareye 99 kilogram yağış bırakırken yağmurun hafta başına kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Öte yandan bölgede 1992 yılında 24 saatte metrekareye 466 kilogram yağış düşmüştü. Türkiye’de bugüne kadar elde edilen bu yağış rekoru henüz kırılamadı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ