USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adana’da kuruyan dereler yağışla coşmaya başladı

ADANA’NIN FEKE VE KOZAN İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞMUR YAĞIŞ VE YÜKSEK RAKIMDA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN KURUYAN VE SUYU TÜKENME NOKTASINA GELEN DERELER YENİDEN COŞTU.

Adana’da kuruyan dereler yağışla coşmaya başladı
12-01-2026 16:26

Adana’nın Feke ve Kozan ilçelerinde etkili olan yağmur ve yüksek rakımlardaki kar yağışının ardından kuruyan dereler coşmaya başladı.


Kozan ilçesinde 2025 yılı yaz döneminde Kozan Barajı’nı besleyen dere yatakları kuruma noktasına geldi. Son günlerde bölgede etkili olan sağanak yağışlarla birlikte Kırksu Deresi yeniden akmaya başladı. Öte yandan, Feke ilçesinde yüksek rakımlardaki kar yağışı ve ilçe merkezinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış, Feke Çayı’nı yeniden coşturdu. Yağışlar sonrası bölgede meydana gelen kaya ve taş düşmelerine karşı Feke Belediyesi ekipleri temizleme çalışması başlattı. İş makinelerinin farklı bölgelerde mesai yapması nedeniyle ekipler elleriyle yola düşen kayaları kenara alıp tehlikeyi önledi.


Vatandaşlardan Mustafa Karatosun, "Bugün yağmur yağıyor ve yukarılara kar yağıyor. Irmaklarımız coştu. İnşallah şehirlerimizde susuzluk son bulacak. Bunun Allah’tan geldiğini bilmek gerekir, ibadet ederek karşılığını vermek lazım. Allah sonumuzu hayır etsin ve rahmet bereket olsun topraklarımıza" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ