USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ahlatlı gezginlerden İnköy ve Altınsaç’a ziyaret

Bitlis’in ahlat ilçesinde faaliyet gösteren ahlat dağcılık ve doğa sevenler derneği üyesi gezi ve yürüyüş ekibi, hafta sonunu van’ın gevaş ilçesindeki inköy ve altınsaç kıyılarında geçirdi.

Ahlatlı gezginlerden İnköy ve Altınsaç’a ziyaret
31-08-2025 23:26

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, hafta sonu Van’ın Gevaş ilçesindeki İnköy ve Altınsaç’ı ziyaret etti.


Her hafta düzenli olarak doğa yürüyüşleri ve keşif gezileri yapan dernek üyeleri, bu kez Ahlat dışına çıkarak Gevaş’ın doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. İnköy ve Altınsaç kıyılarında yürüyüş yapan 20 kişilik ekip, eşsiz manzara eşliğinde Van Gölü’nde yüzerek keyifli bir gün geçirdi. Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bekir Kalender, yürüyüş ve doğa gezilerinin hem spor hem de sosyal birliktelik açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bundan sonraki süreçte de bölgenin farklı noktalarına gezi ve yürüyüşler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Kalender, "Bu hafta Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği olarak Van Gölü’nün karşı kıyılarını gezmeye çalıştık. İnköy ve Altınsaç kıyılarını gezdik. Yeni katılan arkadaşlar ve bizler de buraları tanıma fırsatı yakaladık. Doğa harikası bir yer. Herkesin gelip görmesi, gezmesi gereken yerler" dedi.


Geziye katılan Hüseyin Eriş ise, dernek üyesi arkadaşlarıyla birlikte güzel bir gezi yaptıklarını, İnköy ve Altınsaç’ın doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ