USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Anadolu Üniversitesi 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden mandala sergisi

YAŞLILIK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA BİRİMİ (YASCAB) TARAFINDAN DÜZENLENEN VE RESSAM FATMA DOĞRUOĞLU’NUN YÜRÜTTÜĞÜ MANDALA EĞİTİMİ KAPSAMINDA, 12 HAFTALIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN 50’DEN FAZLA ÖĞRENCİNİN YAPTIĞI YAKLAŞIK 120 ESER SERGİLENDİ.

Anadolu Üniversitesi 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden mandala sergisi
05-01-2026 17:23

Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi (YASCAB) tarafından düzenlenen ve Ressam Fatma Doğruoğlu’nun yürüttüğü mandala eğitimi kapsamında, 12 haftalık çalışmanın ardından 50’den fazla öğrencinin yaptığı yaklaşık 120 eser sergilendi. Sergiye, 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci, Ressam Fatma Doğruoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. "Uygulamalı derslerle üretimi destekliyoruz"


Tazelenme Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci, üniversitede teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitimlere de önem verdiklerini belirterek, mandala dersinin bu anlayışın güzel bir örneği olduğunu söyledi. Birinci, eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen Ressam Fatma Doğruoğlu’na ve öğrencilere teşekkür etti. "Bugün sabrı, odaklanmayı ve üretimi kutluyoruz"


Üç yıldır Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine mandala eğitimi verdiğini ifade eden Ressam Fatma Doğruoğlu, bu serginin bir resim sergisinden öte anlam taşıdığını vurguladı. Doğruoğlu, mandalanın merkezden çevreye doğru gelişen bir yolculuk olduğunu belirterek, öğrencilerin bu süreçte üretmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.


Mandala sergisi, sanatseverlerden ilgi gördü.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ