USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Tunç: "Katil İsrail, bir kez daha hukuk tanımazlığını gözler önüne sermiştir"

Adalet bakanı yılmaz tunç, israil ordusu tarafından madleen gemisine yapılan baskına ilişkin, "katil israil, bir kez daha hukuk tanımazlığını gözler önüne sermiştir" dedi.

Bakan Tunç: "Katil İsrail, bir kez daha hukuk tanımazlığını gözler önüne sermiştir"
09-06-2025 14:50

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail ordusu tarafından Madleen gemisine yapılan baskına ilişkin, "Katil İsrail, bir kez daha hukuk tanımazlığını gözler önüne sermiştir" dedi.


Bakan Tunç, İsrail ordusu tarafından baskına uğrayan Madleen gemisine yapılan baskına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Madleen isimli gemiye saldıran İsrail, sadece silahsız sivil gönüllüleri değil, insanlığın ortak vicdanını da hedef almıştır. Madleen gemisinde bulunan insan hakları savunucularına yapılan saldırı tüm insanlığa yönelmiş bir saldırıdır. Soykırımcı İsrail, düzenlediği saldırıyla ahlakının ve vicdanının olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. İsrail, yıllardır sürdürdüğü sistematik saldırılarla yalnızca Filistin halkını değil, uluslararası hukukun temel ilkelerini ve Birleşmiş Milletler kararlarını da çiğnemeye devam etmektedir. Çocukları öldüren, yardım taşıyan gemilere saldıran, gazetecileri ve sağlık çalışanlarını hedef alan bu alçaklık cezasız kalmamalıdır. Gazze’de 55 bin masum insanı şehit eden bebek katili İsrailli yöneticiler, hukuk önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı mutlaka almalıdır."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ