USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkentliler Keçiören’deki lavanta festivaline akın etti

Başkentliler, 2. Geleneksel lavanta festivali’ne akın etti. Festival, keçiören'de renkli görüntülere sahne oldu.

Başkentliler Keçiören’deki lavanta festivaline akın etti
09-08-2025 14:23

Başkentliler, 2. Geleneksel Lavanta Festivali’ne akın etti. Festival, Keçiören’de renkli görüntülere sahne oldu.


Keçiören Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde yer alan Lavanta ve Gül Bahçesi’nde düzenlediği 2. Geleneksel Lavanta Festivali ile başkentlilere doğa, sanat ve kültürün iç içe geçtiği renkli bir yaz akşamı yaşattı. Lavanta tarlaları arasında gerçekleştirilen festival, renkli görüntüler oluşturdu. 50 bin metrekarelik görkemli alanda düzenlenen programa; Azerbaycan Büyükelçiliğine bağlı Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Elnur Hüseynov, Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Shaiq Ahmed Bhutto, Yemen Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Saleh Ahmed Turiq, Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Karadağ, Celal Biçer, Serkan Bedirhanoğlu, Emir Can Tunç, Atila Zorlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ile ziyaretçiler, Lavanta ve Gül Bahçesi’nde yer alan tarihi Taş Konak’ı gezip lavanta tarlasında hasat yaptı.


"Keçiören’deki umudu Türkiye’ye yayacağız"


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından vatandaşlara hitap eden Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Karadağ, "Keçiören’imizin samimi misafirperverliğini sizlerle paylaşmak için buradayız. Belediye Başkanımız Mesut Özarslan’ın selamlarını sizlere iletiyorum. Bugün yalnızca bir festivalde buluşmuyoruz; bereketiyle toprağımızın, emeğiyle çiftçimizin ve dostluğuyla komşularımızın bayramını kutluyoruz. Lavanta tarlaları yalnızca güzel kokmaz; aynı zamanda umut, birlik ve kardeşlik kokar. Biz de bu umut kokusunu Keçiören’den tüm Türkiye’ye yaymak için çalışıyoruz" dedi.


Karadağ, konuşmasının devamında şeffaf, katılımcı, adil, sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla Keçiörenlilerle el ele yürümeye devam edeceklerini vurguladı.


Keçiören Belediyesi’nin kendi hasadı olan lavantalardan üretilen sabun, kolonya ve lavanta keseleri misafirlere hediye edildi. Festival alanında kurulan atölyelerdeki lavanta taçları, kapı süsleri ve tütsüler ise yoğun ilgi gördü.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ