USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bayburt’ta özel eğitim öğretmenlerine ‘Beyin Temelli Öğrenme’ Semineri verildi

Bayburt'ta özel eğitim öğretmenlerine ‘beyin temelli öğrenme’ semineri verildi

Bayburt’ta özel eğitim öğretmenlerine ‘Beyin Temelli Öğrenme’ Semineri verildi
06-10-2025 07:55

Bayburt Öğretmen Akademisi etkinlikleri kapsamında özel eğitim öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerde, Prof. Dr. Necip Kutlu tarafından ’Eğitimde Beyin Temelli Öğrenme’ modeli anlatıldı. Seminerde, ezberden uzak, anlamlı öğrenme süreçlerinin önemi vurgulandı.


Öğretmenevinde, özel eğitim öğretmenlerinin katılımıyla Eğitimde Beyin Temelli Öğrenme konulu bir seminer gerçekleştirildi. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman da katıldı.


Prof. Dr. Necip Kutlu’nun sunumuyla gerçekleşen seminerde, beyin temelli öğrenme yaklaşımının temel prensipleri detaylı bir şekilde ele alındı. Bu modelin, öğrenme sürecini beynin doğal işleyiş kurallarına uygun olarak organize etmeyi esas aldığı belirtildi.


Kutlu, beyin temelli öğrenmenin ezberci yaklaşıma karşı olduğunu ve bilgilerin birbiriyle ilişkilendirilerek, günlük hayattan örneklerle sunulması gerektiğini ifade etti.


Seminer, öğretmenlerin sorularının yanıtlanmasıyla ve Kutlu’ya teşekkür plaketinin verilmesiyle son buldu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ